Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

"Σπουδαίο διπλό για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας "

      
  Σπουδαίο διπλό πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας μέσα στη Λάρισα με αντίπαλο την ομάδα του Εθνικού με σκορ 70-72.
      Η ομάδα του Ολυμπιακού έδειξε ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική, με αντίπαλο τους Ίκαρους Τρικάλων, ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν άργησε να έρθει μια μεγάλη νίκη.
     Μόνο εύκολο έργο δεν είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού που καλούνταν να αντιμετωπίσουν μια  έμπειρη ομάδα που βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
     Καλά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δυο ομάδες με την ομάδα της Λάρισας να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ για να πάνε τελικά ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
    Στο τρίτο δεκάλεπτο λόγο είχαν είχαν οι άμυνες με τους παίκτες και των δυο ομάδων να εμφανίζονται αρκετά άστοχοι.
      Το τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ολυμπιακού που με τρία συνεχόμενα τρίποντα (δυο του Μανόπουλου και ένα του Αγγέλη) κατάφερε να πάρει μια διαφορά 5 πόντων.
      Τρία λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού και ενώ η ομάδα του Ολυμπιακού προηγούνταν με 7 πόντους (58-65), οι γηπεδούχοι πίεσαν και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (69-69). Σε εκείνο το σημείο και ενώ ήθελε λιγότερο από ένα λεπτό για τη λήξη οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν ψυχραιμία, μη θέλοντας να καταστρέψουν ότι είχαν πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή, και ευστοχώντας στις βολές διαμόρφωσαν το τελικό 70-72.
    Με αυτή του τη νίκη η ομάδα του Ολυμπιακού έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.
     Τη νίκη αυτή οι παίκτες του Ολυμπιακού την αφιέρωσαν στον Θανάση Τούμπα που είχε την ονομαστική του εορτή.
     Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι το τοπικό ντέρμπι με τον Α.Σ.Κ.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-14, 32-32, 43-41, 70-72.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας): Θεολόγης, Εκίζογλου, Χατζηγούλας 1,  Κωτούλας 4, Αμβροσίου, Κόγιας, Μπανιός 15(1), Μανόπουλος 29(4), Βλάχος, Τούμπας, Αγγέλης 23(3).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σακαρης):  Σουλιώτης 12, Μηλιώνης 12(2), Χαχόπουλος 9, Ζορμπάς 2, Μιχμίζος, Μαργαριτόπουλος 6(1), Πιτσαρής 19(1), Δήμος, Κορομηλάς6, Χαλκιάς 4(1).