Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

"Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας "

   
     Ένα πολύ καλό παιχνίδι έγινε το Σάββατο ανάμεσα στο Ολυμπιακό Καρδίτσας και το Γ.Σ. Φαρσάλων. Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τον φιλάθλων για τον τελικό νικητή προσφέροντάς τους έντονες συγκινήσεις.
     Παρότι οι δυο ομάδες απέχουν βαθμολογικά αυτό δεν φάνηκε στο γήπεδο με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν ως κίνητρο μόνο το γόητρο σε αντίθεση με τους αντιπάλους που καίγοντας για τους δυο βαθμούς της νίκης προκειμένου να μείνουν σε τροχιά των play off που οδηγούν στην  Γ΄Εθνική.
       Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και έχοντας καλά ποσοστά έξω από την γραμμή του τρίποντου κατάφεραν να προηγηθούν με 4 πόντους με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (25-21).
     Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στη συνέχεια με τις δυο ομάδες να είναι σε απόσταση αναπνοής. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζοντας εξαιρετική άμυνα ανάγκασαν τους παίκτες των Φαρσάλων να κατέβουν αρκετά από το μέσο όρο πόντων που πετυχαίνουν σε κάθε παιχνίδι και έχοντας μπροστάρηδες επιθετικά τους Μανόπουλο, Αγγέλη και  Μπανιό κατάφεραν να προηγηθούν 2 1/2 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με 65-61. 
    Σε εκείνο το σημείο και ενώ ο Ολυμπιακός είχε την επίθεση μια λάθος πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Ψύρρα Θ. να φύγει στον αιφνιδιασμό και να μειώσει τη διαφορά στο καλάθι. Στην συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να σκοράρουν κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι παίρνοντας μια διαφορά 5 πόντων (65-70). Ο Κόγιας με εύστοχο τρίποντο μείωσε τη διαφορά στους δυο πόντους, στη συνέχεια ο Σοφαδίτης ευστόχησε στις δυο βολές που κέρδισε για να κάνει το 68-72. Στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα οι παίκτες του Ολυμπιακού επιχείρησαν ένα τρίποντο που όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
   Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούν να πάρουν άνετα τη νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που με την εμφάνιση του δεν δικαιολόγησε τη θέση που βρίσκεται στο βαθμολογικό πίνακα.
    Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι στην Λάρισα με αντίπαλο το Φοίβο Γιάννουλης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-21, 33-33, 52-52, 68-72.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας): Θεολόγης 2, Σιώκης 6(1), Εκίζογλου, Βλάχος, Κωτούλας 11(2),  Αμβροσίου, Κόγιας 3(1), Μπανιός 15(2),  Μανόπουλος 16(2), Παπανδρέας, Τούμπας, Αγγέλης 15(2).
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τσίμας): Μανετζής Χ., Σοφαδίτης 24, Τσέλιος 23 (3), Νικολούσιος 2, Μάρκος 2, Ψύρρας Δ. 4, Ψύρρας Θ. 15, Μερίτσης 2, Ζαχαρής , Αντωνόπουλος, Μανετζής Α, Στεργιόπουλος.