Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Με νίκη κόντρα στους Ίκαρους Τρικάλων έκλεισε το 2015 ο Ολυμπιακός Καρδίτσας.

   
 Συνέχεια στις νίκες για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2015, αφού στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό της πόλης για την 8η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ, επικράτησε των Ικάρων Τρικάλων με σκορ 63-47, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ. Αυτή ήταν η 6η νίκη σε 8 αγώνες για την ομάδα του Ολυμπιακού και οι πάντες (παίχτες, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι) έδειχναν μεγάλη ικανοποίηση.

    Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε όπως το είχαν σχεδιάσει οι δύο προπονητές του Ολυμπιακού, Στέφανος Μπελάγιας και Στέλιος Μπούρας. Μεγάλη πίεση στα guard των Ικάρων με συνεχείς αλλαγές στα pick για να μην έχουν ελεύθερο σουτ και στην επίθεση η μπάλα στο ζωγραφιστό (είτε με τον Γκαμπέτα που έπαιζε στο ένας με έναν του αντίπαλους ψηλούς είτε με τον Δουτσίνη που ποστάριζε συνεχώς τους αντιπάλους του). Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ (αποτέλεσμα δεκαλέπτου 13-07 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχασε την πρωτοπορία σε κανένα σημείο του παιχνιδιού) και έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.
     Το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και με το ίδιο τρόπο. Η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε να φέρει το παιχνίδι σε διψήφια διαφορά με τρίποντο του αρχηγού του Γιάννη Μίσσα, οι Τρικαλινοί όμως αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει 29-20.
   Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καλύτερο από πλευράς παραγωγικότητας για τους «ερυθρόλευκους». Η διαφορά ήταν διαρκώς σε διψήφιο αριθμό, κάθε προσπάθεια μείωσης του σκορ από πλευράς Ικάρων έβρισκε απάντηση και έτσι φυσιολογικά φτάσαμε στην τελευταία ανάπαυλα του παιχνιδιού με τη διαφορά στους 15 πόντους.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ίκαροι αποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να καταφέρουν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Ο προπονητής τους Κουρμέτζας Γιώργος επέλεξε πιεστική άμυνα με παγίδες σε όλο το γήπεδο η οποία πράγματι τους έδωσε λύσεις προς στιγμήν, αφού κατάφεραν να κλέψουν μπάλες και να τελειώσουν φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, ρίχνοντας τη διαφορά στα επίπεδα των 10 πόντων. Το time out από πλευράς Ολυμπιακού και το χαμηλό σχήμα που επέλεξαν οι προπονητές του με το Δουτσίνη στο «4» έδωσε λύσεις. Το press των φιλοξενουμένων δεν δημιουργούσε ιδιαίτερα προβλήματα πλέον και η διαφορά ασφαλείας αποκαταστάθηκε, για να φτάσουμε στο τελικό 63-47.
    Κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού το «κάρφωμα» του Γκαμπέτα που ξεσήκωσε πραγματικά την κερκίδα.
   Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Δουτσίνης με 18 πόντους (ο πιο σταθερός παίχτης των «ερυθρολεύκων» επιθετικά από την αρχή του πρωταθλήματος) και τον ακολούθησε ο Γκαμπέτας με 15 (ακόμη ένα double-double για τον center του Ολυμπιακού, αφού είχε διψήφιο αριθμό σε πόντους και ριμπάουντ).
Από πλευράς Ικάρων πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Λιβιτσάνος που σημείωσε 16 πόντους με 2 τρίποντα και τον ακολούθησε ο Αργύρης με 14 πόντους και 1 τρίποντο.
Διαιτητές του αγώνα οι Λελούδας-Μπόσκου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-07, 29-20, 47-32, 63-47
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Σούφλας, Μίσσας 8(2τρ.), Καραγιάννης, Χατζηγούλας 2, Θεολόγης 6, Δουτσίνης 18, Πανταζής 6, Βλησαρούλης 3, Εκίζογλου Π. 3, Γκαμπέτας 15, Εκίζογλου Σ 2.
ΙΚΑΡΟΙ (Κουρμέτζας Γ.): Γκούμας, Φούντας 2, Παπανδρέου, Αργύρης 14(1τρ.), Λιβιτσάνος 16(2τρ.), Τσιτσάνης 5, Μπαρμπαρούσης, Μπέμπρι 5, Τσιούκας, Τρούπης 5(1τρ.), Χατζής, Καραγκούνης.