Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γ.Σ.ΣΟΦΑΔΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ.

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΘ ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός. Το απόγευμα του Σαββάτου άλωσε και το νεόκτιστο κλειστό των Σοφάδων κερδίζοντας την τοπική ομάδα με σκορ 46-52.
Μια νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας που δίνει απ’ ευθείας το εισιτήριο για την Α1 ΕΣΚΑΘ.
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά άνω των 5 πόντων. Στα πρώτα 15΄ λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα 3 πόντων αλλά στην συνέχεια η επιθετική του δυστοκία έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν και να προηγηθούν μέχρι και 5 πόντους κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 29-28.
Μετά την ανάπαυλα οι δυο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με τους παίκτες και των δυο ομάδων να βγάζουν μεγάλο πάθος μέσα στο παρκέ για τη νίκη. Στο τελευταίο 5λεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και σωστές επιθετικές επιλογές πήραν μια διαφορά 6 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος.
Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε παίκτες και τεχνική ηγεσία να πανηγυρίζουν μια μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία.
Σε δηλώσεις του ο Στέφανος Μπελάγιας είπε: “Ήταν ένα δύσκολο όσο και κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα μας. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα, αλλά προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, κλείσαμε τα ατού των αντιπάλων και έχοντας συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού φτάσαμε σε μια σπουδαία νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες”.
Καλή η διαιτησία των Τέγα – Καρακώστα.
Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι εντός έδρας με τον Ερμή Τρικάλων.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-16, 29-28, 34-32, 46-52
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μίσσας 8, Σιώκης 6, Μέλλος 11, Βλάχος, Κωτούλας 10, Μανόπουλος 12(1), Κωστής 3, Εκίζογλου Σ. 2, Μουϊάνος, Καφρίτσας, Παφλιάς.
ΣΟΦΑΔΕΣ(Παππάς): Βαϊόπουλος 6, Θέος 3(1), Σακελλαρίου 5(1), Σδράλιας, Εκίζογλου Α. 11, Κασιάρης 3(1), Τριανταλής, Ζουρνατζής 2, Χατζής 4(1), Κόγιας 12, Ξέρας, Παπάρας.