Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ 73-59


Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός κερδίζοντας την ομάδα της Πράσινης Γωνιάς με σκορ 73-59.
Η τοπική ομάδα ξεκίνησε μ’ ένα σερί 5-0 απέναντι στην ζώνη των φιλοξενούμενων στην συνέχεια όμως μπλόκαρε. Έτσι η Πράσινη Γωνιά μ’ ένα επιμέρους 0-10 προηγήθηκε εκμεταλλευόμενη και την αδράνεια των γηπεδούχων στα αμυντικά ριμπάουντ. Το α΄ δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα των Τρικάλων να προηγείται με σκορ 12-13.
Στο β΄ δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την άμυνα ζώνης. Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας έβρισκε τις λύσεις στην επίθεση αλλά στη άμυνα παρέμεινε αναποτελεσματικός. Φυσιολογικά το β΄ δεκάλεπτο πήγαινε πόντο - πόντο με την Πράσινη Γωνιά να προηγείται με βραχεία κεφαλή 31-32.
Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ να καθαρίσουν το ματς και το πέτυχαν στηριζόμενοι στην πιεστική τους άμυνα και την εκπληκτική ευστοχία στα σουτ τριών πόντων. Έχτισαν έτσι μια διαφορά της τάξεως των 14 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι και το τέλος του αγώνα.
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κώστας Μέλλος δήλωσε « Ήμασταν καλοί απέναντι στη ζώνη όμως στην άμυνα δεν είχαμε την συγκέντρωση και δεχτήκαμε εύκολους πόντους. Όταν συγκεντρωθήκαμε όλα πλέον έγιναν εύκολα. Μας ταιριάζει το γρήγορο μπάσκετ και αυτό επιδιώκουμε σε κάθε αγώνα. Το επόμενο ματς είναι δύσκολο αλλά θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε τη νίκη. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για το σημερινό αγώνα».
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Μανασή και Καρακώστα.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Α.Σ.Κ. Ολυμπιακού θα μεταβεί στα γειτονικά Τρίκαλα όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Μάγων.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-13, 31-32, 53-42, 73-59
ΠΟΝΤΟΙ: Μίσσας 6, Σιώκης 7, Μέλλος 28(4), Κωτούλας 4, Μπανιός 12(2), Κωστής, Μανόπουλος 13, Εκίζογλου 3, Μουϊάνος , Βλάχος, Καφρίτσας, Παφλιάς.