Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

"Δεν τα κατάφερε με αντίπαλο την Ελασσόνα ο Ολυμπιακός Καρδίτσας "

     Την ήττα γνώρισε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας στην Ελασσόνα από την τοπική ομάδα στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής με σκορ 73-64.
     Οι  παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν πως θα είχαν δύσκολο έργο καθώς η Ελασσόνα διαθέτει μια έμπειρη ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Εκτός από το βαθμό δυσκολίας του αντιπάλου, η ομάδα του Ολυμπιακού είχε να αντιμετωπίσει και τα δικά της αγωνιστικά προβλήματα καθώς ο Κωτούλας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Μίσσας απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. 
    Στο αγωνιστικό μέρος δυνατά ξεκίνησαν οι δυο ομάδες με την γηπεδούχο ομάδα να έχει εξαιρετικά ποσοστό στα τρίποντα καθώς ευστόχησε σε 4 στο πρώτο δεκάλεπτο καταφέρνοντας έτσι να προηγηθεί με ένα καλάθι με τη λήξη του δεκαλέπτου (18-16).
    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η γηπεδούχος ομάδα συνεχίζοντας να έχει καλά ποσοστά στα μακρινά σουτ μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ και να πάρει μια διαφορά ασφαλείας (41-30).
     Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ολυμπιακού Καρδίτσας αντέδρασαν και με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι 46-44, μεταφέροντας το άγχος στην τοπική ομάδα που όμως βρήκε τις λύσεις και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 7 πόντους (57-50).
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Ελασσόνας με περισσότερες επιλογές στον πάγκο κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά που έφτασε στους 14 πόντους. Για μια φορά ακόμη οι ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα και επέστρεψαν στο παιχνίδι μειώνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (68-64) λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Σε εκείνο το σημείο η αστοχία στις βολές, που ήταν απόρροια της κούρασης καθώς η ομάδα κατέβηκε να αγωνιστεί με 9 παίκτες, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να αυξήσουν πάλι τη διαφορά και να φτάσουν σε μια δίκαιη νίκη.
  Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ολυμπιακού εντός έδρας με την Καλαμπάκα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 41-30, 57-50, 73-64 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Σιώκης, Μέλλος 12(1),  Χατζηγούλας 6, Μπανιός 25(2), Κόγιας 2,  Μανόπουλος 10, Παπαδημητρίου 1, Τσιγγενόπουλος 6,  Εκίζογλου 2.
Γ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ποντίκας): Πάσχος 4, Δότας, Γεράσης, Πισπιρίκος 12(2), Μπλιάτζας 6(2), Κορομηλάς, Σολωμός, Μπούσιας 17, Φλώρος, Τηλέμης 9, Δήμος 11(2), Κουλιούμπας 14(2).