Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

"Στον Ολυμπιακό το τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα στις Γυναίκες "

    Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση τα κορίτσια του Ολυμπιακού Καρδίτσας κατάφεραν να πάρουν την ρεβάνς του πρώτου γύρου επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπι του  Απόλλωνα με σκορ 39-52.
     Οι παίκτριες Ολυμπιακού με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, ήταν αυτή τη φορά σαφώς πιο έτοιμες για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς απέναντι τους είχαν ένα αξιόμαχο αντίπαλο με αρκετά χρόνια παρουσίας στο Γυναικείο μπάσκετ.
      Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε δυνατά από την αρχή στο παιχνίδι επιβάλλοντας το ρυθμό της και έχοντας για ένα ακόμα αγώνα κορυφαία παίχτρια, όχι μόνο της ομάδας αλλά και της αναμέτρησης, τη Μαρία Σπυροπούλου που πέτυχε 23 πόντους προηγήθηκε με τη λήξη του ημιχρόνου με 10 πόντους (19-29).
      Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με την Μαχαίρα και την νεαρή Τζέλλα να δίνουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση και την ομάδα του Ολυμπιακού να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 12-15 πόντων.
     Η ομάδα του Απόλλωνα δεν τα παράτησε σε καμία στιγμή του αγώνα, όμως οι παίκτριες του Ολυμπιακού έδειξαν πως ήταν έτοιμες για το συγκεκριμένο ντέρμπι παίζοντας ψύχραιμα και συγκροτημένα κάτω από τις οδηγίες της προπονήτριας τους Ν. Κουτσώνη που κι εκείνη με την σειρά της πρόσφερε τόσο ως προπονήτρια αλλά και ως παίχτρια, αφού πέτυχε 14 πόντους και καθάρισε όλα τα ριμπάουντ αμυντικά και επιθετικά. 
     Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει  υποχρεώσεις καθώς η ομάδα της Ανάληψης Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. 
Δεκάλεπτα: 09-15, 19-29, 27-37, 39-52
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ.(Κουτσώνη): Τζέλλα 7,  Καρακώστα Α., Κρικέλη, Σπυροπούλου 23(2),  Μαχαίρα 8, Τσιαχτάνη, Κουτσώνη 14,  Καρακώστα Π.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΡΔ.(Ναούμ): Αζμανίδου 6, Μπαλτά 2, Ναούμ 2, Ακρίβου 8, Λούντζη 11, Τσιαμούρα 4, Ζιώγου, Μακρή 6.