Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πρεμιέρα με ήττα για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας



  Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός Καρδίτσας και ηττήθηκε από την ομάδα των Σοφάδων με σκορ 58-49, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που κυριάρχησε η νευρικότητα, αστοχία και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν.
   Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν γρήγορα 2-6, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με καλάθια των Γκαντιά και Δίκαρου πήραν το προβάδισμα για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 19-16.
   Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα της Καρδίτσας που έχασε πολλά εύκολα καλάθια και βολές ενώ έκανε και αρκετά αβίαστα λάθη δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να χτίσουν μια διαφορά που έφτασε τους 18 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου.
    Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου οι προπονητές του Ολυμπιακού είδαν τον καλύτερο τους παίκτη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Μανόπουλο να αποχωρεί τραυματίας και να μην αγωνίζεται για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.
   Παρά τη σημαντική απώλεια και τη μεγάλη διαφορά οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με πίεση σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά μέχρι τους 11 πόντους και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά που έφτασε τους 5 πόντους(54-49) λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά όταν το σουτ του Θεολόγη δεν βρήκε στόχο, ενώ στη συνέχεια έγινε φάουλ στον Ζωιτσάκο που ευστόχησε και στις δυο βολές γέρνοντας οριστικά τη ζυγαριά προς τη μεριά των γηπεδούχων.
    Πολύ κακή η διαιτησία των κκ. Πολύζου και Παπαθεοχάρη που εκνεύρισε τους παίκτες και των δυο ομάδων κάνοντας τραγικά λάθη και δείχνοντας κυρίως ότι δεν ήταν ικανοί να διαχειριστούν ένα τοπικό ντέρμπι.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 37-19, 50-37, 58-49.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας): Θεολόγης, Σιώκης 1, Εκίζογλου 3(1), Αμβροσίου, Πάτσιας 10(1), Δουτσίνης 6, Κόγιας, Μπανιός 11, Μανόπουλος 12, Τούμπας 5, Τσίγκας 1.
Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΕΣ(Αρχοντούλης): Κοβάτσεφ 17(1), Μπιζιώτης 4, Μέλλος, Παπαδημητρίου 2, Ναούμ 1, Ψυχογιός 6(1), Ζωιτσάκος 5, Παπαλόπουλος 1, Γκαντιάς 8(1), Κόγιας 7, Αρχοντής, Δίκαρος 7(1)