Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Νίκη για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας

 
  Μεγάλη ψυχολογική όσο και βαθμολογική νίκη πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας που επικράτησε έκτος έδρας των Μάγων Τρικάλων με σκορ 67-73. 
 Χρειάστηκε να περάσουν 5 αγωνιστικές για να γευτούν τη χαρά της νίκης οι παίκτες του Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχαν περιθώρια άλλης ήττας. 
  Δυνατά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι και προηγήθηκαν 0-6, όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και τρέχοντας ένα δικό τους σερί 12-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ 12-06. Μετά το τάιμ άουτ που πήραν οι προπονητές του Ολυμπιακού οι παίκτες τους δυνάμωσαν στην άμυνα και βάζοντας γρήγορα 8 πόντους πήραν πάλι το προβάδισμα για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο 14-15. 
   Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να είναι κοντά στο σκορ με την ομάδα του Ολυμπιακού να διατηρεί πάντα ένα μικρό προβάδισμα 3-5 πόντων.

    Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε το σκηνικό με τις δυο ομάδες να είναι σε απόσταση αναπνοής, αλλά τους παίκτες του Ολυμπιακού να καταφέρνουν να διατηρούν τη μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Σε αυτό το σημείο ο τραυματισμός του Χατζηγούλα που πήγαινε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Τσικρικά και η απουσία του Μανόπουλου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υπόλοιπων παικτών.
     Προς το τέλος της τρίτης περιόδου με εύστοχα τρίποντα του Κόγια και Μπανιού η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή των 9 πόντων (45-54) όμως η αντίδραση των παικτών της Τρικαλινής ομάδας ήταν άμεση μειώνοντας πάλι τη διαφορά στους πέντε 49-54.
     Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Ολυμπιακού εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα όμως οι γηπεδούχοι αύξησαν κι άλλο την πίεση τους ισοφαρίζοντας το παιχνίδι 58-58. Ένα τρίποντο του νεαρού Εκίζογλου έδωσε πάλι το προβάδισμα στους ερυρθόλευκους. Παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού και το άγχος που υπήρχε, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.   
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15, 27-31, 49-54, 67-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας):  Σιώκης 2, Εκίζογλου 3(1), Χατζηγούλας 3(1), Αμβροσίου, Θεολόγης 2, Πάτσιας 18(1), Δουτσίνης 13(1), Κόγιας 6(2), Μπανιός 16(1), Τούμπας, Τσίγκας 10, Παπανδρέου.
ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Μητσιάδης): Λύτρας 10, Τσικρικάς 17(3), Γαβαλάς 9, Δημητρόπουλος 11, Ευαγγέλου 6(1), Αναστασίου, Γρηγορίου, Τόλλιος 8, Μπάλλας 6, Βύρλας.