Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

250 παιδιά στο 2ο Πανθεσσαλικό Τουρνουά Μπάσκετ!


olympiakos karditsas synenteu3h tupou tournoua (1)
Στα πλαίσια του Πανθεσσαλικού Τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός Καρδίτσας
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Καρδίτσας τομεσημέρι της Παρασκευής (3/4) ενόψει του 2ου Πανθεσσαλικού τουρνουά σε κατηγορίες Μίνικαι Παμπαίδων, το οποίο διοργανώνεται από την Καρδιτσιώτικη ομάδα, σε συνεργασία με χορηγούς και υποστηρικτές. Πρόκειται για το δεύτερο Πανθεσσαλικό τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός Καρδίτσας και αφορά τις ηλικίες 14-15 ετών, δηλαδή για τις κατηγορίες των Μίνικαι Παμπαίδων.
Στο τουρνουά, το οποίο θα διαρκέσει από την Κυριακή 5 Απριλίου έως την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, θα συμμετέχουν ομάδες απ’όλη τη Θεσσαλία και εκτός από τον οικοδεσπότη Ολυμπιακό θα αγωνιστούν: Αίολος Τρικάλων, Κεραυνός Λάρισας, Σπάρτακος Λάρισας, Γ.Σ. Βόλου, Α.Ε. Τρικάλων, Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά, Κρόνος Τρικάλων, Γ.Σ. Αμπελώνας και Δαναοί Τρικάλων. Συνολικά θα έρθουν πάνω από 240 παιδιά στην πόλη μας.
  Στη συνέντευξη τύπου το “παρών” έδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καρδίτσας κ. Θεόδωρος Παρθένης, ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, ο προπονητής και υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας κ. Ευάγγελος Τζέλλας και η εκπρόσωπος της εταιρίας οινοποιίας “Φίλια Γη“, κ. Λίλα Νικολάου, η οποία αποτελεί το βασικό χορηγό του τουρνουά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παρθένης, αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Διοργανώνουμε ένα Πανθεσσαλικό τουρνουά, το οποίο είναι το 2ο συνεχόμενο και ξεκινάει την Κυριακή των Βαΐων με διάρκεια έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που συμμετέχουν, το χορηγό μας και τους υποστηρικτές».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Σχορετσανίτης υπογράμμισε: «Ελπίζουμε να προβούμε σε μία επιτυχή διεξαγωγή γιατί για εμάς είναι ένα σημαντικό ξεκίνημα με τη διεξαγωγή του δεύτερου τουρνουά. Είναι γεγονός ότι οι νέοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό πρέπει να λάβουν κίνητρα για να συνεχίσουν να ασχολούνται. Οφείλουμε να τους στρέψουμε προς το μπάσκετ, το οποίο είναι ένα εγκεφαλικό άθλημα και ως συνήθως, ο καλός μπασκετμπολίστας είναι και καλός μαθητής και καλός φοιτητής και καλός άνθρωπος με σωστά αξιακό κώδικα διότι γαλουχείται με τις έννοιες της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της ενότητας που είναι και το ζητούμενο για τις μέρες μας. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στη νέα γενιά είναι ένα πνεύμα συνεργασίας και ενότητας και αυτό το πετυχαίνουμε σε ένα τουρνουά που συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Θεσσαλίας, χωρίς να διεκδικούν τρόπαια και ανταγωνισμούς μεταξύ τους αλλά παίζοντας και απολαμβάνοντας το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Για την πόλη μας, είναι μία ευκαιρία να τη γνωρίσουν γονείς, αθλητές και φίλοι από όλη τη Θεσσαλία. Είναι μία διαφήμιση και μία ευκαιρία να ακουστεί το όνομα της Καρδίτσας πανθεσσαλικά και ευελπιστούμε και πανελλαδικά σε επόμενο επίπεδο. Επίσης, είναι μία ευκαιρία να προσέξει η πολιτεία τη δουλειά που γίνεται ‘υπογείως’, στις μικρές ηλικίες, όπου είναι η πεμπτουσία της χάλκευσης χαρακτήρων, καθώς τα βιώματα των παιδιών τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή και το ίδιο γνωρίζουμε κι εμείς από την εποχή που ήμασταν παιδιά, από τις εμπειρίες που έχουμε από τον αθλητισμό. Από τη συνάντηση των ακαδημιών της Θεσσαλίας, είναι ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και για διαχειριστικές πρακτικές, αφού οι προπονητές και οι παράγοντες θα συναντηθούν και θα συζητήσουν μεταξύ τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγάλουν γόνιμα συμπεράσματα. Προκαλούμε και προσκαλούμε τους ανιχνευτές ταλέντων να έρθουν και να παρακολουθήσουν το τουρνουά. Η Ελλάδα παράγει μπάσκετ και η μηχανή κοπής αθλητών είναι οι ακαδημίες. Στο εγγύς μέλλον σκοπεύουμε το τουρνουά να μεγαλώσει, καθώς μόνο φέτος δήλωσαν επιθυμία συμμετοχής πάνω από 15 ακαδημίες. Το επόμενο στάδιο είναι το Πανελλαδικό τουρνουά. Βασικός υποστηρικτής της προσπάθειάς μας είναι εταιρίες με ευαισθησία στον παιδικό αθλητισμό. Χορηγός μας είναι η Φίλια Γη, τον οποίο ευχαριστούμε. Είναι ένα νέο οινοποιείο του νομού που στέκεται δίπλα στη νέα γενιά. Υποστηρικτές της προσπάθειάς μας είναι επίσης τα καφέ Mikel και η εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Wilson, τους οποίους, επίσης, ευχαριστούμε».

Ακολούθως, η εκπρόσωπος της εταιρίας “Φίλια Γη”, κ. Λίλα Νικολάου, χορηγού του 2ου Πανθεσσαλικού τουρνουά, ανέφερε: «Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του τουρνουά. Σαν νέα επιχείρηση δεχόμαστε καθημερινά την αποδοχή και την υποστήριξη των καταναλωτών του νομού. Έτσι θα ήταν αδύνατο να μην ενισχύσουμε με τη σειρά μας την προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός Καρδίτσας, ο οποίος με το έργο του εμπνέει τη νέα γενιά να ακολουθήσει το δρόμο του αθλητισμού. Είμαστε ένα νέο οινοποιείο. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2013 και οινοποίησε για πρώτη φορά το 2014. Η Φίλια Γη πήρε το όνομά της από τη Φίλια Σοφάδων όπου εδρεύει το οινοποιείο και η ιδιοκτησία αμπελώνα της εταιρίας. Η σειρά προϊόντων μας αποτελείται από 7 ετικέτες, οι οποίες είναι βασισμένες στη φιλοσοφία μας για ανάδειξη των Ελληνικών ποικιλιών που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ξένες ποικιλίες. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη μία φορά τον Ολυμπιακό Καρδίτσας για τη συνεργασία μας. Ελπίζω να συνεχίσει την όμορφη προσπάθεια που κάνει και γιατί όχι να συνεργαστούμε και στο μέλλον».

  Τέλος, ο προπονητής και υπεύθυνος ακαδημιών του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελος Τζέλλας τόνισε: «Είμαι υπεύθυνος εδώ και 7 χρόνια για το μέλλον των ακαδημιών του Ολυμπιακού και αυτό για μένα είναι μεγάλη ευχαρίστηση που ασχολούμαι με τις μικρές ηλικίες. Θα σταθώ σε δύο πράγματα: το πρώτο είναι ο χαρακτήρας του τουρνουά που είναι καθαρά παιδαγωγικός και θα δανειστώ μία αμερικάνικη έκφραση η οποία λέει: no pink, no yellow, no score. Only fair play. This is basketball. Θέλουμε, τα παιδιά, σε μία αγχωτική κοινωνία που ζούμε, να τους προσφέρουμε το τουρνουά, χωρίς να έχουν την πίεση αποτελέσματος και συναγωνισμού, κάτι που προφανώς γίνεται στα πρωταθλήματα. Αυτό το στοιχείο πιστεύουμε ότι το έχουμε στο σύλλογό μας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Για τους δικούς μας αθλητές αυτό δεν είναι το πρώτο τουρνουά αφού έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία με φιλικά από τις αρχές Φθινοπώρου. Το δεύτερο που θέλω να αναφέρω είναι ότι προσπαθούμε, ζώντας στον πιο άγονο μπασκετικά νομό της Θεσσαλίας να δώσουμε αγώνες που δεν υπάρχουν. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι η ΕΣΚΑΘ δεν έχει καμία ευθύνη για τα πρωταθλήματα τουρνουά που γίνονται ή δε γίνονται. Η Καρδίτσα έχει 7 συλλόγους μπάσκετ. Από τις 7 ομάδες, όταν και εφόσον δηλώσουν συμμετοχή, τότε γίνεται το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Όλες οι ομάδες της Καρδίτσας δεν έχουν ακαδημίες. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα Μίνι τέσσερις ομάδες και στο πρωτάθλημα Παμπαίδων δύο. Πέρυσι καμία και πρόπερσι μόλις δύο. Προσπαθούμε να δώσουμε αγώνες και ευχαρίστηση στα παιδιά του συλλόγου μας. Πιστεύω θα έχουμε επιτυχία και κάθε χρονιά θα γινόμαστε καλύτεροι».

Το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού Καρδίτσας για τα τμήματα Μίνι και Παμπαίδων, έχει ως εξής:
Κυριακή 5 Απριλίου
10:30, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Κεραυνός Λάρισας (παμπαίδες)
Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου
10:30, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Γ.Σ. Βόλου (μίνι)
12:00, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Γ.Σ. Βόλου (παμπαίδες)
16:30, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Α.Ε. Τρικάλων (παμπαίδες)
18:00, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Α.Ε. Τρικάλων (μίνι)
Μεγάλη Τρίτη 6 Απριλίου
10:30, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Αίολος Τρικάλων (μίνι)
12:00, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Αίολος Τρικάλων (παμπαίδες)
Μεγάλη Τετάρτη 7 Απριλίου
10:30, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Σπάρτακος Λάρισας (μίνι)
12:00, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Σπάρτακος Λάρισας (παμπαίδες)
16:30, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Γ.Σ. Αμπελώνα (παμπαίδες)
18:00, Ολυμπιακός Καρδίτσας – Τιτάνες Παλαμά (μίνι)
Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας με μπάλες Wilson