Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ


  Ενθουσιασμός! Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει τα συναισθήματα των αθλητών των Ακαδημιών Μπάσκετ του Ολυμπιακού Καρδίτσας μετά τη συμμετοχή τους σε φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς με τίτλο «The Academy».

Το τι πρεσβεύει ο Ολυμπιακός Πειραιώς στο ελληνικό και ευρωπαϊκό «μπασκετικό» στερέωμα είναι γνωστό τοις πάσι. Η δυνατότητα, όμως, να αγωνιστούν οι νεαροί αθλητές της Καρδίτσας στο σπίτι του δημοφιλέστερου συλλόγου της χώρας με τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι μια μοναδική εμπειρία, από αυτές που μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή.

   
   Η αποστολή των ακαδημιών του Ολυμπιακού Καρδίτσας ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί από την πόλη μας με τις τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες: Κορίτσια γεν. 2001-2005, αγόρια γεν. 2001, 2004 και 2005. Μετά την άφιξή τους οι μικροί αθλητές περιηγήθηκαν στους  χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, έβγαλαν φωτογραφίες και φυσικά έπαιξαν μπάσκετ!


      Παρά την απόσταση, την κούραση και το… δέος οι ομάδες των αγοριών 2001 και 2004 κέρδισαν τις αντίστοιχες ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, ενώ τα κορίτσια και τα αγόρια 2005 ηττήθηκαν. Το σκορ είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει σε τέτοια φιλικά, καθώς προέχει η συμμετοχή, η απόκτηση εμπειριών και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας. Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Πειραιώς είχαν πολλές καλές κουβέντες για τη δουλειά που γίνεται στην Καρδίτσα και μάλιστα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε προπονήσεις των Πειραιωτών παίκτες όπως οι Δημήτρης Θεολόγης, Ηρακλής Αμβροσίου και Παύλος Εκίζογλου!
   

Την αποστολή του Ολυμπιακού Καρδίτσας στον Πειραιά συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Παρθένης, ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Νικήτας Τσούκας και οι προπονητές των ακαδημιών κ. Ευάγγελος Τζέλλας και κ. Στέφανος Μπελάγιας. Οι τελευταίοι είχαν ένα πολύ εποικοδομητικό διάλογο για τους μικρούς αθλητές με τον «τίμιο γίγαντα» του ελληνικού μπάσκετ και υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς κ. Αργύρη Καμπούρη.


      Το παρόν στους αγώνες έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτησίας, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και Ειδικός Γραμματέας της κ. Σωτήρης Κουλοσούσας, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Καρδιτσιώτικου Συλλόγου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο κ. Κουλοσούσας, μια εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, είχε την ευγένεια να ξεναγήσει τα παιδιά στους χώρους του σταδίου, όπου φωτογραφήθηκαν και περιηγήθηκαν εκεί που «ζει» ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, αλλά και έζησε την πρώτη μεγάλη του δόξα το Ελληνικό μπάσκετ με το Γκάλη και το Γιαννάκη το 1987!

     Αυτή ήταν η πρώτη επαφή που είχαν οι δύο Ακαδημίες σε αθλητικό επίπεδο. Ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία, καθώς η περιοχή μας πάντοτε είχε μπασκετικά ταλέντα που δυστυχώς μένανε… ταλέντα. Η Διοίκηση του Ολυμπιακού Καρδίτσας δεσμεύεται να τα προωθήσει με κάθε τρόπο και η συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς αναδεικνύει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία επί του πρακτέου.
    Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς καθώς και τους προπονητές τους για την άψογη φιλοξενία και τους περιμένουμε σύντομα στην Καρδίτσα για να ανταποδώσουμε την φιλοξενία.