Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας.

   
 Πρεμιέρα πρωταθλήματος με νίκη για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας! Στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ, η ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε της αντίστοιχης του Αμπελώνα με σκορ 64-61, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα.

   Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπερνώντας μια σειρά από προβλήματα και επιδεικνύοντας τεράστιο πάθος και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο τις καινούριες τους εμφανίσεις. Στη δεδομένη απουσία του αρχηγού της ομάδας Γιάννη Μίσσα (τραυματίας από το παιχνίδι κυπέλου με τα Φάρσαλα) ήρθε να προστεθεί και η απουσία του σέντερ Άρη Γκαμπέτα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο νεαρός Παύλος Εκίζογλου αποχώρησε με διάστρεμμα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Όλα αυτά επηρέασαν τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με σκορ 11-18.
   
  Στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Οι παίχτες του Στέφανου Μπελάγια και του Στέλιου Μπούρα μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι, βελτίωσαν την άμυνά τους και οδηγούμενοι επιθετικά από ένα «σεληνιασμένο» Δουτσίνη (σημείωσε τους 13 από τους 21 πόντους της ομάδας του σ’ αυτό το δεκάλεπτο και τους 11 από αυτούς σερί) προσπέρασαν τους φιλοξενούμενους και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 32-27.

    Μοναδικό μελανό σημείο του β΄ δεκαλέπτου ο τραυματισμός του Ντίνου Αγγέλη (γύρισε το γόνατο, αλλά ευτυχώς οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως δεν πρόκειται για κάτι το σοβαρό).
     Στην επανάληψη, ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος. Oι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τη ρακέτα τους ενώ ο Ολυμπιακός επεδίωκε να πάει το παιχνίδι στην ταχύτητα καταφέρνοντας να διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της 3ης περιόδου βραχεία κεφαλή στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο οι προπονητές του Ολυμπιακού είδαν έναν ακόμα τους παίκτη να αποχωρεί τραυματισμένος καθώς ο Βαγγέλης Χατζηγούλας δέχθηκε μια γονατιά και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι. Τη θέση του κάλυψε επάξια ο νεαρός Σούφλας που ήταν εκπληκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα.  Παρά τα 3 προσωπικά φάουλ του Θεολόγη από τα μισά της 3ης περιόδου, ο νεαρός playmaker ήταν η κινητήρια δύναμη των «ερυθρολεύκων» στο 2ο μέρος και μαζί με τον Αμβροσίου διατήρησαν το προβάδισμα της ομάδας τους μετά 30 λεπτών αγώνα (46-43).
     Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ευστοχία στις βολές και οι μεγάλες μάχες που έδωσαν οι Μουρελάτος και Σαράντης Εκίζογλου κάτω από τα καλάθια έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Καρδιτσιώτικης ομάδας, για να φτάσουμε στο τελικό 64-61. Μια νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως από παίχτες, προπονητές, διοίκηση και φίλους της ομάδας.
Διαιτητές του παιχνιδιού οι Γερακίνης – Φακίτσας.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11--18, 32-27, 46-43, 64-61
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Σούφλας, Καραγιάννης, Αμβροσίου 9, Χατζηγούλας, Θεολόγης 16(3τρ.), Δουτσίνης 25(1τρ.), Εκίζογλου Π., Αγγέλης 2, Μουρελάτος 3, Παπανδρέας 2, Γκαμπέτας, Εκίζογλου Σ. 7.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γιαννόπουλος Α.): Μπαμπανάτσας Α.11(1τρ.), Μπαμπανάτσας Ν., Γκαμπέτας, Μπιζιάκης 14, Ψύρρας, Κοτσώνας 18(1τρ.), Τεκούσης 5, Πατούλιας 2, Μπλαντάς, Σουλιώτης 8, Παλάσκας 3(1τρ.).