Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Νικηφόρα συνέχισε και εκτός έδρας ο Ολυμπιακός Καρδίτσας επί του Σπάρτακου Λάρισας.

   
 Δύο στα δύο για τον Ολυμπιακό Καρδίτσας. Στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά στη Λάρισα το βράδυ του Σαββάτου, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της ομάδας του Σπάρτακου με σκορ 56-68, πετυχαίνοντας το πρώτο τους διπλό για φέτος και συνεχίζοντας χωρίς απώλειες την πορεία τους στο πρωτάθλημα.
  Ο Σπάρτακος έχοντας στη σύνθεση τους έμπειρους Λιάκο και Παπαναστασίου παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό των παιχνιδιών του κυπέλου και αποφασισμένος για μια καινούρια αρχή. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Αγγέλη και Μίσσα και το γεγονός πως οι Παύλος Εκίζογλου και Βαγγέλης Χατζηγούλας ήταν στη δωδεκάδα χωρίς να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και χωρίς καμία προπόνηση στα πόδια τους. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με αιχμή του δόρατος τους ψηλούς Γκαμπέτα και Παπανδρέα προηγήθηκαν με 16-21.
     Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Ο Σπάρτακος απειλούσε από την περιφέρεια (πέτυχε 5 τρίποντα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και τα τέσσερα από αυτά ο Λιάκος) ενώ ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, κρατούσε το προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Σκορ ημιχρόνου 30-34 και όλα έδειχναν ανοιχτά.
     Στο τρίτο μέρος η ομάδα του Στέφανου Μπελάγια και του Στέλιου Μπούρα κατάφερε να ξεφύγει με 9 πόντους και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Οι «Λαρισαίοι» δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη. Ο coach των «πράσινων» χαμήλωσε το σχήμα και με δύο σερί τρίποντα του Μουράτη έκλεισαν το δεκάλεπτο στο καλάθι (46-48).
  Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος το παιχνιδιού όλα έδειχναν πως νικήτρια θα αναδεικνυόταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και το πιο καθαρό μυαλό. Ο νεαρός playmaker Θεολόγης οδήγησε μαεστρικά την ομάδα του σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο του αγώνα και με ένα καθοριστικό τρίποντο έγειρε την πλάστιγγα του νικητή προς το μέρος της ομάδας του. Πολύ καλός για ένα ακόμη παιχνίδι ο έφηβος Σούφλας, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο του καλάθι με την αντρική ομάδα σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος.
   Πρώτος σκόρερ από πλευρά Ολυμπιακού ο Δουτσίνης με 16 και ακολούθησαν ο Γκαμπέτας με 13 πόντους και 7 κοψίματα και ο Θεολόγης με 13. Από πλευράς Σπάρτακου πρώτος σκόρερ ήταν ο αειθαλής Λιάκος με 19 πόντους και 4 τρίποντα και ακολούθησε ο Σπύρου με 14.
Διαιτητές του παιχνιδιού οι Πιτσίλκας – Μπόσκου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 30-34, 46-48, 56-68
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Σούφλας 2, Καραγιάννης, Αμβροσίου 9, Χατζηγούλας, Θεολόγης 13(1τρ.), Δουτσίνης 16(1τρ.), Εκίζογλου Π., Βλησσαρούλης 1, Μουρελάτος, Παπανδρέας 8, Γκαμπέτας, 13(1τρ.), Εκίζογλου Σ. 6.  
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Παπαδήμας Σ.): Αναγνώστου, Παναγιώτου 2, Σπύρου 14(1τρ.), Λιάκος 19(4τρ.), Κόμνος, Καλέτσιος 3(1τρ.), Παπαναστασίου 2, Μπουσκολίτης 8, Τσιβόπουλος, Ρούσσος, Μουράτης 6(2τρ.), Αρσένης 2.