Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ερυθρόλευκο το τοπικό ντέρμπι και 3Χ3 για την ομάδα του Ολυμπιακού.

 Ερυθρόλευκο το τοπικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας επικράτησε του Ηφαίστου με 53-52 στο ματς που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της πόλης για την 3η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ και συνεχίζει αήττητος. Το παιχνίδι αυτό καθεαυτό μπορεί να μην διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», άλλωστε αυτό μαρτυρά και το χαμηλό σκορ, η εξέλιξή του όμως ήταν εντυπωσιακή και ψυχοφθόρα. Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το παιχνίδι από το μείον 17 δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα και σκορπώντας μεγάλη ικανοποίηση στους φίλους τους.
    Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0 για τον Ολυμπιακό (και τους 5 ο Γκαμπέτας), η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι παίχτες του Ολυμπιακού έβαλαν στα υπόλοιπα 8 λεπτά μόλις δύο πόντους, καθώς έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό. Από την άλλη ο Ήφαιστος γυρνούσε με υπομονή την μπάλα, οι έμπειροι Νότος και Μπράχος σκόραραν από παντού και έτσι φτάσαμε φυσιολογικά στο 07-16.
    Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κακό transition από τους τυπικά γηπεδούχους που ειδικά στην επίθεση δεν είχαν καθόλου κίνηση και ώριμο παιχνίδι με καλό passing game από τους φιλοξενούμενους, που έψαχναν διαρκώς το αμαρκάριστο σουτ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 20-30.
    Στην επανάληψη ο Ήφαιστος μπήκε και πάλι δυνατά, τρέχοντας σερί 0-7 και δίνοντας πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πάρει πόντους και μέσα από το «ζωγραφιστό» με τους Τσιγγενόπουλο και Μπανιό, για το 20-37 στο 23′. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Ήφαιστο να έχει σταθερά το προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να καταβάλει προσπάθεια να μειώσει στο σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο παρουσιάστηκε αρκετά άστοχος, με αποτέλεσμα μέχρι το 28′ η διαφορά να παραμένει στο +15 για τους «κιτρινόμαυρους» (28-43). Ένα σερί των γηπεδούχων με τον Δουτσίνη έκανε το σκορ 34-43, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην τελευταία περίοδο όντας πίσω με 9 πόντους.
   
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Οι προπονητές του Ολυμπιακού Στέφανος Μπελάγιας και Στέλιος Μπούρας έψαχναν αυτό το «κάτι» που θα άλλαζε την ομάδα τους και το βρήκαν στο πρόσωπο του νεαρού Παύλου Εκίζογλου. Η είσοδός του στο παιχνίδι μεταμόρφωσε αμυντικά την ομάδα του (σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο ο Ήφαιστος σκόραρε 6 πόντους με βολές και 1 τρίποντο υπό πίεση) ενώ και στην επίθεση η άνοδος του Πανταζή και του Δουτσίνη οδήγησε στο ροκάνισμα της διαφοράς. Με σουτ του Δουτσίνη και βολές του Πανταζή ο Ολυμπιακός Καρδίτσας πέρασε μπροστά στο σκορ (47-45) στο 37΄ ενώ ο Γκαμπέτας ανέβασε τη διαφορά στους 4 (49-45).
    Μετά από 6,5 λεπτά περίπου οι παίχτες του Ηφαίστου κατάφεραν να σημειώσουν πόντο με δύο βολές του Ασημακόπουλου για το 49-47, με τον Μίσσα να ξαναβάζει με +4 μπροστά τον Ολυμπιακό, 1:17 πριν το φινάλε και τον Ήφαιστο να παίρνει τάιμ-άουτ. Ακολούθησαν 2 βολές του Θεολόγη ανεβάζοντας τη διαφορά στους 6 πόντους για την ομάδα του Ολυμπιακού 1΄ λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Στην επόμενη επίθεση ένα μεγάλο τρίποντο και φάουλ από τον Κωτούλα μείωσε τη διαφορά στους 3 πόντους (53-50).    
 Στην επίθεση του Ολυμπιακού ο Ασημακόπουλος έκλεψε την μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό από τον Πανταζή. Σκορ 53-52 με τις δύο βολές. Ακολούθησαν άστοχη επίθεση από τους φιλοξενούμενους και βήματα από τον Γκαμπέτα. Η μπάλα ήταν στα χέρια των «κιτρινόμαυρων» που είχαν 15 δεύτερα για να πάρουν τη νίκη. Ωστόσο, «ήρωας» σ’ εκείνο το σημείο ήταν ο νεαρός Πανταζής που έκλεψε την μπάλα στα 4″ και έφυγε στον αιφνιδιασμό, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του και ολοκληρώνοντας μια τεράστια ανατροπή.
Διαιτητές του παιχνιδιού οι Κοντογιάννης – Παζώλης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 07-16, 20-30, 34-43, 53-52
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ.): Καραγιάννης, Μίσσας 2, Αμβροσίου 2, Χατζηγούλας 2, Θεολόγης 5, Δουτσίνης 13(1τρ.), Εκίζογλου Π., Βλησσαρούλης, Μουρελάτος, Πανταζής 11(1τρ.), Γκαμπέτας, 16(2τρ.), Εκίζογλου Σ. 2.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Κομποδιέτας Κ.): Καρανάσιος, Μπράχος 12(1τρ.), Μπαταβάνης, Παππάς 5(1τρ.), Τσιγγενόπουλος 7(1τρ.), Μπανιός 6, Κωτούλας 5(1τρ.), Ασημακόπουλος 7, Χιώλος, Κουτζούχας, Νότος 10(2τρ.).