Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Στον τελικό Θεσσαλίας οι Παίδες του Ολυμπιακού Καρδίτσας.



  Ραντεβού με την ιστορία θέλει να γράψει η Παιδική ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο καλείται να αντιμετωπίσει στον τελικό Θεσσαλίας την ομάδα του Αίολου Τρικάλων.

   Έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια που οποιαδήποτε Παιδική ή Εφηβική ομάδα του Ν. Καρδίτσας έχει καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και οι αθλητές του Ολυμπιακού δείχνουν αποφασισμένοι και διψασμένοι να καταφέρουν να πετύχουν αυτή τη τεράστια διάκριση.

   Το Σάββατο ανήμερα Πρωταπριλιάς μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο, οι Παίδες του Ολυμπιακού επικράτησαν του Κεραυνού Λάρισας με σκορ 44-43.
 
   Μπορεί το παιχνίδι να μην διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά σίγουρα δεν έλλειψε το πάθος και η αυταπάρνηση των παικτών για τη νίκη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχανε το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού χωρίς όμως να μπορούνε  να πάρουνε διαφορά ασφαλείας.
   Τρία λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού με καλάθι του Παπαστάθη η διαφορά πήγε στους 5 πόντους (42-37). Η αντίδραση των παικτών του Κεραυνού ήταν άμεση και με τρίποντο του Χανέλλι μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι(42-40).
   Με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό οι παίκτες του Ολυμπιακού πέρασαν πάλι τη μπάλα στο ζωγραφιστό και με τον Παπαστάθη να ευστοχεί η διαφορά πήγε πάλι στους 4 πόντους. Τα τελευταία δευτερόλεπτα δεν ήταν για καρδιακούς καθώς μετά από  άστοχο σουτ των παικτών του Κεραυνού οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να πάρουν το αμυντικό ριμπάουντ και η μπάλα έφτασε στα χέρια του Τσόγια που με εύστοχο σουτ τριών πόντων έφερε το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής(44-43).
    
  Στην τελευταία επίθεση για τον Ολυμπιακό οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν και ενώ έμεναν 15,1 δευτερόλεπτα ο Κεραυνός πήρε ταιμ άουτ για να οργανώσει καλύτερα την τελευταία του επίθεση. Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να παίξει καθαρή άμυνα και δικαιώθηκε καθώς οι παίκτες του Κεραυνού αστόχησαν και έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.


Τα δεκάλεπτα: 10-8, 19-18, 29-31, 44-43
Ολυμπιακός Καρδίτσας (Ευ. Τζελλας): Καραγιάννης 10 (1), Ντενησιώτης 7 (1), Γκούμας, Γ. Πολυγένης 2, Ζαχαρός 2, Αμβροσίου, Παπαμαργαρίτης, Δεμερλιώτης, Μπολορίζος, Παπαστάθης 10, Ζαγανάς 13(1), Ντούρλιας.
Κεραυνός Λάρισας (Πάκας): Τσόγιας 13 (3), Χριστιανός 2, Λιόβας, Ευαγγέλου, Αρβανίτης 7, Μακρής, Αγοραστός, Σκαρκάλης, Ζαγανίδης 2, Χανέλλι 8 (2), Φτάρας 8, Μαργαριτόπουλος 3 (1), Γεροκώστας.