Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Νικητής στο τοπικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Καρδίτσας"

       Σπουδαία βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας νίκη,  πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας που επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του Γ.Σ. Σοφάδων με σκορ 54-68.
      Οι παίκτες του Ολυμπιακού Καρδ. ήξεραν πως θα είχαν δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα των Σοφάδων όχι μόνο γιατί εμφανίζεται αρκετά δυνατή μέσα στην έδρα της, αλλά και γιατί και οι δυο ομάδες  θέλανε πολύ τη νίκη μετά από την ήττα της πρώτης αγωνιστικής.
     Με την έναρξη του παιχνιδιού οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με την ομάδα των Σοφάδων να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με ένα πόντο (16-15).
      Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν στροφές στην απόδοση τους και με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 9 πόντων (26-35).
      Στην επανάληψη η ομάδα του Ολυμπιακού εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμα χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αυξάνοντας την πίεση τους στην άμυνα να μειώσουν την διαφορά που έφτασε και τους 5 πόντους, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού αντέδρασαν σωστά στη πίεση και με μπροστάρηδες επιθετικά τους Ξέρα και Μανόπουλο έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη.
     Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Καρδίτσας υποδέχεται την ομάδα του Αίολου Αμπελώνα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 26-35, 41-49, 54-68
Γ.Σ.ΣΟΦΑΔΕΣ(ΠΑΠΠΑΣ): Βαΐοπουλος 11, Πώποτας 2, Ζωιτσάκος Στ., Ακρίβος 5(1), Ζωιτσάκος Τρ.7(2), Ζουρνατζής 3, Χατζής 4, Ρουμπής 4, Δίκαρος 18(2) 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μέλλος 10, Κωτούλας 12(1), Ξέρας 23(1), Μανόπουλος 18(4),  Χατζηγούλας 4, Ευαγγέλου , Εκίζογλου, Φαλιάγκας Αλ., Μαλαμίτσης, Παφλιάς, Καφρίτσας 1, Φαλιάγκας Μ.