Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας"

       Σπουδαία εκτός έδρα νίκη πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας που επιβλήθηκε στο κλειστό του Αγ. Θωμά της ομάδα του Κεραυνού Λάρισας με σκορ 53-60.
    Οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από το Φοίβο Γιάννουλης θέλανε να επιστρέψουν στις νίκες και μάλιστα με ένα μεγάλο διπλό που θα τους έδινε άλλο αέρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
     Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες με την ομάδα της Λάρισας να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (12-09).
    Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό του παιχνιδιού. Οι δυο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Η ομάδα του Κεραυνού εξακολουθούσε να προηγείται με βραχεία κεφαλή (26-25).
     Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ομάδα του Κεραυνού μπήκε δυνατά και  κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά  στους 7 πόντους. Η αντίδραση όμως της Καρδιτσιώτικης ομάδας ήταν άμεση πού όχι μόνο κατάφερε να καλύψει τη διαφορά, αλλά να προηγηθεί και με τρείς πόντους 39-42 για να πάει το παιχνίδι στα ίσα με τη λήξη του δεκαλέπτου (42-42).
     Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό με τους παίκτες των δυο ομάδων να βγάζουν μεγάλο πάθος για τη νίκη. Οι παίκτες του Κεραυνού με αιχμή του δόρατος τον Μουρατή προηγήθηκαν πάλι με 5 πόντους διαφορά. Σε εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι παίκτες δείξανε ψυχραιμία και ωριμότητα στο παιχνίδι τους και με ένα καθοριστικό τρίποντο του Κωτούλα πήραν πάλι τα ήνια του αγώνα με σκορ 52-57.
      Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τον τρόπο και την εμπειρία για να κρατήσουν τη διαφορά και να πανηγυρίσουν στο τέλος του παιχνιδιού μια μεγάλη νίκη.
      Κορυφαίοι για την ομάδα του Ολυμπιακού οι Μπανιός,  Εκίζογλου και Μανόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-09, 26-25, 42-42, 53-60
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μίσσας 4, Σιώκης, Χατζηγούλας, Μπανιός 13, Κωτούλας 3(1), Καφρίτσας, Μανόπουλος 19, Παπαδημητρίου 7,  Τσιγγενόπουλος 7, Φαλιάγκας,  Θεολόγης, Εκίζογλου 7. 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ( KURTOVIC): Μίχας 9(1), Χαννελι, Πάτρας, Μουρατής 15(4), Καρατάσιος 5, Μπούσιος, Χαρίσης 5, Σκύφτας 9, Θεοδωσίου 2, Παπαγεωργίου 6, Βησσαρίου 2.