Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

"Λύγισε στην παράταση ο Ολυμπιακός Καρδίτσας "

       Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας απέναντι στην Ελασσόνα και παρ' ότι ηττήθηκε στην παράταση 62-68, απέδειξε πως δύσκολα θα περάσει κάποιος αντίπαλος από την έδρα του.
      Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σωστά διαβασμένοι και κλείνοντας καλά τα ατού των αντιπάλων τους κατάφεραν να προηγηθούν γρήγορα με 8 πόντους διαφορά (10-2). Στη συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμα όμως με συνεχόμενους πόντους του Κυρίτση η Ελασσόνα ροκάνισε τη διαφορά για να κλείσει το δεκάλεπτο 19-17.
     Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με την φιλοξενούμενη ομάδα να περνάει μπροστά με δύο πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου.
     Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου μπήκαν δυνατά και οι δυο ομάδες δίνοντας μεγάλη έμφαση στην άμυνα καθώς οποιοσδήποτε παίκτης έπρεπε να προσπαθήσει πολύ για να βάλει καλάθι. Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό με τη ομάδα της Ελασσόνας να καταφέρνει να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με τη λήξη του δεκαλέπτου (43-48).
     Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού βγάζοντας πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι τους κατάφεραν με συνεχόμενα τρίποντα του Μανόπουλου και του Σιώκη να καλύψουν τη διαφορά και να προηγηθούν με 1 πόντο (54-53).  Στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ η ομάδα του Ολυμπιακού προηγούνταν με δυο πόντους(57-55) τρία αμφισβητούμενα φάουλ έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες της Ελασσόνας να ευστοχήσουν στις 2 από τις 4 βολές και να πάει το παιχνίδι στην παράταση.
      Στην παράταση ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να κερδίσει το παιχνίδι καθώς με τρεις πόντους του Τσιγγενόπουλου πήρε πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Οι παίκτες της Ελασσόνας όμως αντέδρασαν άμεσα και με το μοναδικό μέχρι εκείνο το σημείο τρίποντο του Τηλέμη και ένα δίποντο του Πισπιρίγκου πέρασαν μπροστά. Η καρδιτσιώτικη ομάδα είχε αρκετές ευκαιρίες για τη νίκη όμως το  μεγάλο σουτ δεν ήρθε και στέλνοντας τους αντιπάλους στις βολές φθάσαμε στο τελικό 62-68.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 31-33, 43-48, 57-57, παρ. 62-68
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Σιώκης 6(1), Μέλλος, Χατζηγούλας 4, Κωτούλας 6(1), Κόγιας,  Μανόπουλος 22(3), Παπαδημητρίου 4, Τσιγγενόπουλος 12(1),  Εκίζογλου 8.
Γ.Σ.Ε. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ποντίκας): Πάσχος, Δότας, Λιάπης 13, Κυρίτσης 14(1), Κορομηλάς 6, Σολωμός 2, Πισπιρίγκος 7, Μπούσιας 7(2), Φλώρος, Τηλέμης 17(1), Δούρος, Μπλιάτζας