Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

"Το τοπικό ντέρμπι στον Ολυμπιακό Καρδίτσας "

   Όλα τα χαρακτηριστικά ενός τοπικού ντέρμπι είχε ο αγώνας του Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καρδίτσας και τον Α.Σ.Κ. με τελικό νικητή την ομάδα του Ολυμπιακού με σκορ 71-70.
     Οι παίκτες και των δύο ομάδων βγάλανε πάθος και θέληση για τη νίκη καθώς για τον Ολυμπιακό ήταν νίκη γοήτρου, ενώ για τον Α.Σ.Κ. η νίκη είχε βαθμολογική σημασία καθώς θα του έδινε και μαθηματικά το εισιτήριο παραμονής στην κατηγορία.
     Ο Ολυμπιακός που ήταν και τυπικά γηπεδούχος ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και με ώριμες επιλογές κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
     Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο με την ομάδα του Ολυμπιακού να έχει το προβάδισμα και να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού, όμως προς το τέλος του ημιχρόνου δυο συνεχόμενα τρίποντα του Ναούμ και ένα του Μπράχου μείωσαν τη διαφορά στους 3 πόντους (39-36).
    Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Α.Σ.Κ αύξησε την πίεση της και εκμεταλλευόμενη τα  λάθη των παικτών του Ολυμπιακού κατάφερε να πάρει προβάδισμα  6 πόντων (48-54) τρία λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Καλογριανίτης διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε και δέχτηκε τεχνική ποινή ενώ στην συνέχεια αποβλήθηκε από τους διαιτητές. Χρέη πρώτου προπονητή ανέλαβε ο Στέφανος Μπελάγιας που είδε την ομάδα του Ολυμπιακού μετά τις 4 εύστοχες βολές του Μπράχου να βρίσκεται με 10 πόντους πίσω στο σκορ.
      Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου και ενώ η ομάδα του Α.Σ.Κ. προηγούνταν με 12 πόντους και φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού  κάνανε την αντεπίθεση τους και έχοντας οδηγό τους τη δυνατή τους άμυνα, ροκάνισαν τη διαφορά για να καταφέρουν να προηγηθούν με καλάθι και φάουλ του Σιώκη 69-67 λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού βγάλανε την άμυνα και με καλάθι στον αιφνιδιασμό του Κόγια η διαφορά πήγε στους 4 πόντους. Ενώ απέμειναν 9΄΄ για την λήξη του παιχνιδιού ο Νικολάου ευστόχησε σε τρίποντο φέρνοντας το παιχνίδι στον πόντο. Στην τελευταία επίθεση για τον Ολυμπιακό ο Μανόπουλος, που ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του αγώνα, αστόχησε στις δυο βολές που κέρδισε.  Ο Μπράχος πήρε το τελευταίο σουτ του παιχνιδιού για τον Α.Σ.Κ.  που όμως δεν βρήκε στόχο κλειδώνοντας έτσι τη νίκη για την ομάδα του Ολυμπιακού.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 39-36, 51-62, 71-70 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μπανιός,  Σιώκης 7, Χατζηγούλας 17(1), Κωτούλας 10, Φαλιάγκας, Κόγιας 10(2), Μανόπουλος 23(1), Παπαδημητρίου 4, Θεολόγης, ,  Εκίζογλου Π., Παπανδρέας.
Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ( Ναούμ): Πανταζής 6, Μπράχος  20(1), Ασημακόπουλος 9, Καλογιάννης, Ναούμ 10(3), Κατσαρός, Κομποδιέτας 9, Βούλγαρης 2, Τούμπας, Παππάς 5, Παπαστολόπουλος, Νικολάου 9(1).