Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Καλή εμφάνιση και νίκη επί του Εθνικού Λάρισας.

 Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας που κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την ομάδα του Εθνικού Λάρισας, αλλά και να καλύψει τη διαφορά των 6 πόντων του πρώτου γύρου.
  Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ολυμπιακού αναρριχήθηκε στην έβδομη θέση και τώρα θέλει ακόμα μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
   Δυνατά ξεκίνησαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ολυμπιακού και έχοντας καλή κυκλοφορία στην επίθεση προηγήθηκαν γρήγορα με 7 πόντους με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (21-14).
  Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και με μπροστάρηδες τους νεαρούς Δουτσίνη, Θεολόγη και Αμβροσίου, που έδωσαν ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, κατάφεραν να πετύχουν αρκετά εύκολα καλάθια ανοίγοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (41-29).
   Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την καλή τους αμυντική λειτουργία, με τον Τσίγκα και τον Τούμπα να κατεβάζουν όλα τα ριμπάουντ και παίρνοντας πόντους από τους έμπειρους Αγγέλη και Μανόπουλο έφτασαν τη διαφορά στους 21 πόντους με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
   Και ενώ φαινόταν πως η ομάδα του Ολυμπιακού δεν θα δυσκολευόταν να φθάσει στη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε τα εύκολα-δύσκολα. Οι παίκτες του Εθνικού άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο αναγκάζοντας τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν επιπόλαια λάθη και να έχουν βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Οι έμπειροι παίκτες του Εθνικού κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά που έφτασε και τους 4 πόντους (80-76) 2΄ λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα μια προσωπική ενέργεια του Αγγέλη και ένα ακόμα καλάθι του Χατζηγούλα αύξησαν τη διαφορά πάλι στους 8 πόντους. Οι παίκτες του Εθνικού δεν τα παράτησαν και με καλάθι του Δήμου και βολές του Μαργαριτόπουλου μείωσαν στους 5 πόντους (85-80). Στη συνέχεια οι παίκτες του Εθνικού κάνανε φάουλ για να σταματήσουν τον χρόνο, αλλά ο Αγγέλης και ο Μανόπουλος ήταν εύστοχοι από τη γραμμή του φάουλ για να γίνει το τελικό 89-80.
   Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με την ομάδα των Δαναών Τρικάλων.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 41-29, 67-46, 89-80
Ολυμπιακός Καρδίτσας (Τ. Καλογριανίτης – Στ. Μπελάγιας): Δουτσίνης 22, Θεολόγης 22 (2), Μανόπουλος 11 (1), Τούμπας 2, Χατζηγούλας 7 (1), Αγγέλης 15 (1), Αμβροσίου 7, Τσίγκας 3, Εκίζογλου, Σούφλας, Τσιτσιρίγκας, Παπανδρέας.
Εθνικός Λάρισας (Μπ. Σάκαρης): Ζορμπάς 10 (1), Νασίκας 6, Χαχόπουλος 25 (2), Ράπτης 14, Καλαμπούκας 5 (1), Χαντζαρίδης 2, Μαργαριτόπουλος 7 (1), Μιχμίζος 5, Δήμος 6 (1), Χορμόβας.