Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Νίκη και παραμονή για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας.

  
   Το γλυκό νέκταρ της νίκης στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς γεύτηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού Καρδίτσας το Σάββατο, μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδος τους απέναντι στους Δαναούς Τρικάλων με σκορ 65-57
    Το παιχνίδι διεξήχθη στα πλαίσια της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ. Τα περιθώρια και για τους δύο αντιπάλους ήταν ασφυκτικά, καθώς ο ηττημένος μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων των άλλων ομάδων θα μπορούσε να αποφύγει την περιπέτεια του υποβιβασμού. Το ροζ φύλλο αγώνα, όμως, κατέληξε στα χέρια του προπονητικού δίδυμου των Τάκη Καλογριανίτη και Στέφανου Μπελάγια σκορπώντας χαμόγελα ανακούφισης και χαράς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.
    Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός Καρδίτσας, παρά την απουσία του Λάμπρου Μανόπουλου, εμφανίστηκε πολύ συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κρατώντας σταθερά τα ηνία του σκορ και στις τέσσερις περιόδους. Οι Δαναοί Τρικάλων ήρθαν για να πάρουν το διπλό, αλλά δεν είχαν σχέση με το δυνατό σύνολο που εμφάνισαν στις αρχές της περιόδου. Απέναντι σε έναν ψυχωμένο Ολυμπιακό δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και να κατακτήσουν τους 2 πολύτιμους βαθμούς. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας του αγώνα είναι η αστοχία και από τις δύο ομάδες τόσο έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, όσο και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ειδικά στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.
     Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας απέκτησε ασφαλές προβάδισμα κλείνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 20-10. Αν και οι Δαναοί προσπάθησαν στη δεύτερη περίοδο, τα λάθη τούς κόστισαν και το ημίχρονο έκλεισε με 39-30 υπέρ των Καρδιτσιωτών. Στο πρώτο ημίχρονο πρωταγωνίστησαν οι Δουτσίνης και Θεολόγης και ευτυχώς τα 3 φάουλ που φορτώθηκε ο Τσίγκας δε δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς ο κληθείς από τον πάγκο Τούμπας συνέχισε τη δυνατή άμυνα στους ψηλούς των Δαναών.
   Στο δεύτερο ημίχρονο οι Δαναοί μπήκαν πολύ δυνατά παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί. Απείλησαν φθάνοντας στην ανατροπή, αλλά ο Ολυμπιακός πότε με τον Αγγέλη και πότε με το Δουτσίνη έδινε ανάσες και κρατούσε το σκορ σε ελεγχόμενα επίπεδα. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με σκορ 58-47 και όλη η κερκίδα περίμενε την εξέλιξη της κρίσιμης τέταρτης περιόδου, καθώς οι Δαναοί δεν πρόκειται να κατέθεταν τα όπλα αμαχητί.
    Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Ολυμπιακού αύξησε τη διαφορά στους 15 πόντους και φαινόταν ότι έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Η απόδοση και των δυο ομάδων έπεσε, η κούραση ήταν εμφανής και οι παίκτες αρκετά άστοχοι. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν τα φάουλ των αντιπάλων και κατάφεραν να βάλουν όσες βολές χρειαζόταν για να διαμορφώσουν  το τελικό 65-57 δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενα πανηγύρια στους παίκτες και το τιμ του Ολυμπιακού.
      Οι  Δαναοί παρουσιάστηκαν με ένα καλό έμψυχο δυναμικό και ένα προπονητή που έσπρωχνε συνεχώς τους παίκτες του, αλλά κάτι έλλειπε. Ο Καλαπανίδας περιορίστηκε στους 8 πόντους, όπως και ο Γκιζέλης. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Μπαρούτας που κατάφερε να πληγώσει τον Ολυμπιακό με 17 πόντους. Ευχόμαστε στους Δαναούς να καταφέρουν να σταθούν στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των play-out.
       Από την πλευρά του Ολυμπιακού Καρδίτσας έπαιξαν ο Αγγέλης που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό παίζοντας και για τον απουσιάζοντα Μανόπουλο, ο Δουτσίνης που ήταν για ακόμη μια φορά η αιχμή του δόρατος με εντυπωσιακές διεισδύσεις και αξιοπιστία στις βολές, ο 16χρονος «θρασύς» Θεολόγης που είναι το μεγάλο κέρδος για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, ο Τσίγκας που έπαιξε εξαιρετική άμυνα για ακόμη μια φορά, ο έμπειρος Μπανιός που έπιασε τη μπάλα μετά από μακρά απουσία αλλά ανταπεξήλθε και ήταν αξιόπιστος, ο Τούμπας που έδωσε μάχες σε άμυνα και επίθεση, ο Χατζηγούλας που βοήθησε με κρίσιμα καλάθια, αλλά και αμυντικά έτρεξε τους Δαναούς και ο Μίσσας που έκανε αθόρυβη δουλειά οργανωτικά και χωρίς να αφήνει αμυντικά κενά.
       Εν κατακλείδι, η ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας, ενώ βρισκόταν όλο τον πρώτο γύρο με το ένα πόδι στην Α2, κατάφερε με ένα απίστευτο ντεμαράζ στο β’ γύρο να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με 5 νίκες σε 8 παιχνίδια να σφραγίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Άξια συγχαρητηρίων η διοίκηση του συλλόγου που έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη στο υλικό της ομάδος και στις ικανότητες του προπονητικού επιτελείου. Οι Τάκης Καλογριανίτης και Στέφανος Μπελάγιας κατάφεραν, ακόμη και όταν όλα έδειχναν μη αναστρέψιμα, να αναδείξουν την αθλητική ποιότητα του σωματείου αναστρέφοντας την ψυχολογία των παικτών και να αποδείξουν ότι η πορεία του πρώτου γύρου ήταν απλά μια κακή παρένθεση σε μια ομάδα που ξέρει τα μυστικά του μπάσκετ και της ομαδικότητας. Οι αθλητές, όμως, είναι αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτό τον άθλο και σε αυτούς ανήκει η επιτυχία. Σε όλα τα παιδιά της ομάδος, όσο και αν αγωνίστηκαν, όποτε και αν αγωνίστηκαν.
Τα δεκάλεπτα: 20-10, 39-30, 58-47, 65-57
Ολυμπιακός Καρδίτσας (Τ. Καλογριανίτης – Στ. Μπελάγιας): Δουτσίνης 18, Κ. Αγγέλης 18 (1), Θεολόγης 10 (1), Μπανιός 3, Τούμπας 4, Χατζηγούλας 7 (1), Τσίγκας 4, Μίσσας 1, Εκίζογλου, Αμβροσίου, Σούφλας, Παπανδρέας.
Δαναοί Τρικάλων (Β. Φρύδας): Γκιζέλης 8 (1), Πολυγένης 2, Α. Αγγέλης 5, Ροδόπουλος 6, Κυριακού 3 (1), Καλαπανίδας 8, Καβράκος 2, Αγελόπουλος 6, Μπαρούτας 17 (2), Λιβιτσάνος, Ντέλλας, Βήτας