Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Αλλαγή προπονητή στην Ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας.

   
  Άνεμος ανανέωσης στον Ολυμπιακό Καρδίτσας. Η διοίκηση της ομάδος συμφώνησε τη συνέχεια της συνεργασίας με τον προπονητή του Ολυμπιακού κ. Καλογριανίτη, αλλά όχι από το πόστο που τον είχαμε συνηθίσει τα τελευταία επτά χρόνια.  «Τάιμ άουτ» από τον πάγκο χαρακτηρίζουν οι παράγοντες του Ολυμπιακού την κοινή απόφαση που ελήφθει, καθώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την «παθολογική» αγάπη του Τάκη Καλογριανίτη για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Παρθένης δήλωσε πως «δε νοείται ο Ολυμπιακός Καρδίτσας χωρίς τον κ. Καλογριανίτη και είναι επιτακτική ανάγκη η παραμονή του στα τμήματα υποδομών.» Συνεπώς ο καρδιτσιώτης προπονητής θα ασχοληθεί από τη νέα αγωνιστική περίοδο με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού που αποτελούν την καρδιά του συλλόγου.

   Ο κ. Καλογριανίτης είναι η ίδια η ιστορία της ανδρικής ομάδος μπάσκετ του Ολυμπιακού Καρδίτσας. Με την ίδρυση των ακαδημιών ανέκυψε η ανάγκη να δημιουργηθεί μια ανδρική ομάδα μπάσκετ όπου οι νέοι των ακαδημιών θα μπορέσουν να «ψηθούν» και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Το φορτίο αυτό σήκωσε σε μεγάλο βαθμό ο κ. Καλογριανίτης, που ως πρώτος προπονητής της ομάδος από το 2008, πήρε παιδιά από τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της πόλης και κατάφερε όχι μόνο να τους δώσει κίνητρο ώστε να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά να αγαπήσουν την ομάδα και υπό τις οδηγίες του να την φέρουν από τη Β’ ΕΣΚΑΘ στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε λίγα μόλις χρόνια, και όλα αυτά με μηδενικό προϋπολογισμό, σε μια εποχή που μύστες του ερασιτεχνικού μπάσκετ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αθλητές εγείρουν και οικονομικές απαιτήσεις για να παίξουν.

    Η πορεία του κ. Καλογριανίτη στον πάγκο του Ολυμπιακού άρχισε από τη Β’ ΕΣΚΑΘ την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 όπου ο Ολυμπιακός ανέβηκε κατηγορία με 11 νίκες και μία ήττα. Την περίοδο 2009-2010 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α2 ΕΣΚΑΘ και ο «κόουτς Τάκης» οδήγησε την ομάδα σε άλλη μία διάκριση κερδίζοντας την άνοδο με 16 νίκες και 2 ήττες. Την περίοδο 2010-2011 η ομάδα δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην ανταγωνιστική Α1 ΕΣΚΑΘ και υποβιβάστηκε, για να επανέλθει στη μεγάλη τοπική κατηγορία ως υπερπρωταθλητής Α2 ΕΣΚΑΘ την περίοδο 2011-2012, κερδίζοντας την ομάδα του Φοίβου Γιάννουλης στην παράταση 80-73. Έκτοτε η ομάδα αγωνίζεται επιτυχώς με πρώτο προπονητή τον κ. Καλογριανίτη στην Α1 ΕΚΣΑΘ. Η διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε και από κοντά τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Καλογριανίτη για τη πολυετή συνεισφορά του από τη θέση του πρώτου προπονητή και προσδοκά ανάλογα αποτελέσματα και στα τμήματα υποδομών που θα κληθεί να αναλάβει. Σύντομα ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει τη νέα τεχνική ηγεσία του συλλόγου.