Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ζευγάρωσε τις νίκες στο τοπικό ντέρμπι με τον Ήφαιστο ο Ολυμπιακός Καρδίτσας.

 Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας νικητής στο τοπικό ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» ζευγάρωσαν τα «ροζ» φύλλα αγώνα απέναντι στο συμπολίτη Ήφαιστο και παραμένουν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, διανύοντας την καλύτερη αγωνιστική τους χρονιά.
   Το παιχνίδι που έγινε στο κλειστό της πόλης συγκέντρωσε αρκετούς φίλους τους αθλήματος, οι οποίοι παρακολούθησαν έναν αγώνα με όμορφες φάσεις και από τις δύο ομάδες. Αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος στηρίχθηκε στην πολυφωνία που είχε στην επίθεση (5 παίχτες του με διψήφιο αριθμό πόντων) ενώ κατά διαστήματα ήταν πράγματι εντυπωσιακός στο transition παιχνίδι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
    Το πρώτο δεκάλεπτο θα το χαρακτηρίζαμε αναγνωριστικό, αφού και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να διαβάσουν την άμυνα του αντιπάλου και να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ο τυπικά γηπεδούχος Ήφαιστος ξεκίνησε με 4 στις 4 προσπάθειες ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο τρίποντα από Χατζηγούλα και Αγγέλη. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και στην πρώτη ανάπαυλα ο πίνακας του σκορ έδειχνε 18-19.
   Το δεκάλεπτο που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι ήταν το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας σ’ αυτό το διάστημα επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του (σκορ δευτέρου δεκαλέπτου 11-25), βρήκε χώρο να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και με κύριους εκφραστές τους Δουτσίνη (ήταν ασταμάτητος στο ένας εναντίον ενός) και Πανταζή, κατάφερε να φέρει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη διαφορά να βρίσκεται στους 15 πόντους (29-44).
    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίχτες του Σπύρου Παππά να προσπαθούν να μειώσουν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός όμως είχες τις απαντήσεις, αφού ο Γκαμπέτας (εκτός από τα ριμπάουντ) μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη (τις οποίες μετέφρασαν σε καλάθια ο Παύλος Εκίζογλου και ο Πανταζής) και έτσι η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο αριθμό. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 47-60.
  Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, ο Ήφαιστος προσπάθησε να κάνει ότι και ο Ολυμπιακός στο πρώτο γύρο (θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε γυρίσει παιχνίδι από το -19). Πίεσε πολύ στην άμυνα, έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (54-61 στο 32΄) και ανάγκασε τους προπονητές Στέφανο Μπελάγια και Στέλιο Μπούρα να πάρουν time out. Οι οδηγίες έπιασαν τόπο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφεραν και πάλι τη διαφορά στο +10 χάρη στον Γκαμπέτα, ο οποίος έδειχνε ασταμάτητος, ενώ οι βολές και το τρίποντο του αρχηγού Γιάννη Μίσσα έγειραν οριστικά την πλάστιγγα του νικητή υπέρ τους. Τελικό σκορ 61-78 και η ικανοποίηση ήταν φανερή σε παίχτες και προπονητές του Ολυμπιακού.

 Από πλευρά Ολυμπιακού κορυφαίοι ήταν οι πολύπειροι Γκαμπέτας (14 πόντους), Αγγέλης (14 πόντους με 3 τρίποντα) και Μίσσας (13 πόντους με 3 τρίποντα) ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Δουτσίνης (12 πόντους) και Πανταζής (12 πόντους).
   Από πλευράς Ηφαίστου πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράχος με 16 πόντους και 2 τρίποντα και ακολούθησαν ο Νότος και ο Μπανιός (αμφότεροι με 9 πόντους με 1 τρίποντο).
Διαιτητές του αγώνα οι Πιτσίλκας-Χριστοδούλου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 29-44, 47-60, 61-78
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Παππάς Σπ.): Μπαταβάνης, Μπράχος 16(2τρ.), Θώδης 7(1τρ.), Παππάς, Τσιγγενόπουλος 8, Μπανιός 9(1τρ.), Ασημακόπουλος 6, Μπραϊμιώτης 6, Κουτζούχας, Νότος 9(1τρ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπελάγιας Στ. – Μπούρας Στ. ): Καραγιάννης, Μίσσας 13(3τρ.), Αμβροσίου, Χατζηγούλας 3(1τρ.), Θεολόγης 2, Δουτσίνης 12, Πανταζής 12, Εκίζογλου Π. 8, Αγγέλης 14(3τρ.), Παπαθανασίου, Γκαμπέτας 14, Εκίζογλου Σ.