Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Έσπερος - Ολυμπιακός Καρδίτσας   62-74
ΓΣ Σοφάδων - Μάγοι Τρικάλων        48-47
Ερμής Τρικάλων - Πράσινη Γωνιά    73-67
ΓΣ Τυρνάβου - Αίολος Αμπελώνα    75-72
Ρεπό: ΑΕΤ

1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 17
2) Γ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ 16
3) Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 16
4) Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ 15
5) ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 14
6) ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ 13
7) ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 13
8) ΑΡΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε. 12
9) ΕΣΠΕΡΟΣ 10
10) ΙΠΠΟΚΛΗΣ 0 *

* Ο Ιπποκλής Μεγαλοχωρίου αποχώρησε απο το πρωτάθλημα.


Με το δεξί επέστρεψε ο Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός στις αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς επικράτησε μέσα στα Τρίκαλα του Έσπερου με σκορ 62-74.
Ο αγώνας ήταν παράσταση για ένα ρόλο αφού η νεανική ομάδα του Έσπερου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Οι παίκτες των Καλογριανίτη-Μπελάγια μετά από διακοπή ενός μήνα μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και κατάφεραν να επιβάλουν από την αρχή το ρυθμό τους και να χτίσουν μια διαφορά που άγγιξε ακόμα και τους 20 πόντους.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και δόθηκε η ευκαιρία στους προπονητές να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα στα οποία πολύ καλές εντυπώσεις αφήσανε οι νεαροί Καφρίτσας Ν. και Παφλιάς Θ. που δείξανε ότι διαθέτουν ταλέντο και ότι το μέλλον τους ανήκει. Στα τελευταία λεπτά και καθώς το ματς είχε κριθεί οι παίκτες του Ολυμπιακού χαλάρωσαν κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Έσπερου και μείωσαν στο τελικό 62-74.
Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο του Α΄ γύρου που βρίσκει τον Α.Σ.Κ. Ολυμπιακό μόνο πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ και πρωταθλητή χειμώνα.
Το Σάββατο ανοίγει η αυλαία του β’ γύρου και ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στον Αμπελώνα όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που χρήζετε φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Ο Γιώργος Μουιάνος σε δηλώσεις του τόνισε “θέλαμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ερμή γι’ αυτό ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί. Η μεγάλη διάρκεια της διακοπής και το γεγονός ότι δεν δουλέψαμε στις προπονήσεις ως ομάδα λόγω πολλών απουσιών χαρακτήριζε το ματς δύσκολο εξ αρχής. Ξεκινήσαμε όμως δυνατά και πήραμε την νίκη και για ψυχολογικούς λόγους μιας και αντιμετωπίζουμε στον επόμενο αγώνα την πολύ καλή ομάδα του Αίολου Αμπελώνα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου”.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-23, 23-42, 31-53, 62-74
ΠΟΝΤΟΙ: Σιώκης 9, Μέλλος 11, Βλάχος 3(1), Κωτούλας 8(1), Μπανιός 28(3), Κωστής 1, Μουϊάνος 2, Μανόπουλος 10(1), Καφρίτσας 2, Παφλιάς.