Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

"Σχολιασμός της 6ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ του 2ου ομίλου "

Μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας η δράση συνεχίζεται για τον δεύτερο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στα αξιοσημείωτα των προηγούμενων αποτελεσμάτων ήταν η νίκη της Καλαμπάκας μέσα στη δυνατή έδρα των Φαρσάλων με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ήττα του Ολυμπιακού Καρδίτσας στην παράταση από την Ελασσόνα, καθώς και η άνετη επικράτηση του Φοίβου έναντι του Κεραυνού. Προχωράω όμως σε σχολιασμό και προγνωστικά της 6ης αγωνιστικής.


ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (3-2) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (2-3)
Η Καλαμπάκα ήταν η κερδισμένη της 5ης αγωνιστικής. Με το διπλό που έβγαλε στα Φάρσαλα ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από τους Μάγους και συνεχίζει με θετικό πρόσημο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, μπορεί να έχασε στην παράταση από την Ελασσόνα, έδειξε όμως πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι και με κάθε αντίπαλο. Περιμένω ένα δυνατό και αμφίρροπο ματς, με εναλλαγές στο προβάδισμα. Κατά τη γνώμη μου ο coach Σδράκας θα προσπαθήσει να τρέξει για να ανοίξει το σκορ, καθώς και να εκμεταλλευτεί το ύψος και την εμπειρία του Κατσανού στο σετ παιχνίδι. Στην άμυνα ίσως να χρησιμοποιήσει κατά διαστήματα ζώνη, καθώς θα συναντήσει πρόβλημα στην αντιμετώπιση των γρήγορων ψηλών και καλών σουτέρ Μανόπουλου, Κωτούλα, Τσιγγενόπουλου. Από την άλλη το δίδυμο των Καλογριανίτη-Μπελάγια θα πρέπει να περιορίσει τους έμπειρου Ντούρβα-Κατσανό, καθώς και να βρει τρόπους να περιορίσει τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα τους.
Μικρό προβάδισμα (60-40) στην Καλαμπάκα, κυρίως λόγω έδρας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (3-2) – ΜΑΓΟΙ (3-2)
Από τα ντέρμπι της αγωνιστικής και πολύ σημαντικό παιχνίδι όσον αφορά τους στόχους των δύο ομάδων. Η Καρδίτσα έχει δείξει πως είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και πως μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Δεδομένων των αδυναμιών που έχει δείξει εκτός, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να αισθάνεται σιγουριά. Από την άλλη οι Μάγοι είναι σκληροτράχηλη ομάδα, με έμπειρους παίχτες και ψηλά κορμιά. Σε περίπτωση νίκης βγάζουν από το μυαλό τους την πιθανότητα να κινδυνέψουν και παλεύουν για κάτι περισσότερο. Νομίζω πως θα κερδίσει αυτός που θα ελέγξει τα ριμπάουντ και το ρυθμό του παιχνιδιού, καθώς και αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη στο transition.
Παιχνίδι χωρίς φαβορί (50-50) και πολύ ενδιαφέρουσα η μονομαχία των δύο πάγκων (coach Ναούμ εναντίον coach Τζίμα).

ΕΑΛ (1-4) – ΦΑΡΣΑΛΑ (2-3)
Επίσης πολύ δυνατό παιχνίδι. Η ΕΑΛ αν και έχει ξεκινήσει άσχημα, παλεύει όλα της τα παιχνίδια και δείχνει πως θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο coach Μάμμος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των παικτών του και τη δύναμη της έδρας για να φτάσει στη δεύτερη νίκη που θα δώσει στην ομάδα του βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Από την άλλη τα Φάρσαλα μετά τη «σφαλιάρα» της προηγούμενης αγωνιστικής θέλουν όσο τίποτε το ροζ φύλλο για να μη βγουν εκτός στόχων. O coach Τζέλλας θα στηριχτεί επιθετικά στους Τσιαμούρα-Σοφαδίτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει νέο παίχτη στο ρόστερ του και μάλιστα ψηλό.
Παιχνίδι χωρίς φαβορί (50-50). Θα κερδίσει αυτός που θα το θελήσει περισσότερο.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (3-2) – ΚΕΡΑΥΝΟΣ (1-4)
Αγώνας με ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα της Ελασσόνας, που δείχνει πως θα διευρύνει το σερί των νικών της. Μετά την απόδραση της προηγούμενης αγωνιστικής από την έδρα του Ολυμπιακού στην παράταση και με δεδομένη τη δύναμη της έδρας της, θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ροζ φύλλο. Από την άλλη ο Κεραυνός αποτελεί μέχρι στιγμής την απογοήτευση του πρωταθλήματος. Ενώ έκανε μία μεγάλη νίκη με τους Μάγους, έχασε με κάτω τα χέρια από αντιπάλους που θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Ο coach Kurtovic θα πρέπει να βρει τρόπο να ανεβάσει την ψυχολογία των παιχτών του για να μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Φαβορί η Ελασσόνα (90-10). Δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι ο Κεραυνός.

ΑΕΛ (5-0) – ΦΟΙΒΟΣ (2-3)
Στην ΑΕΛ μέχρι στιγμής όλα πάνε ρολόι. Η ομάδα είναι αήττητη, παρουσιάζει σταθερότητα, παίζει καλό μπάσκετ και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Δεν νομίζω πως θα συναντήσει καμιά δυσκολία στο συγκεκριμένο ματς. Ο coach Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να καθαρίσει γρήγορα το παιχνίδι για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίχτες, τους οποίους θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους για τα επόμενα παιχνίδια. Από την άλλη ο Φοίβος έχοντας κάνει ήδη δύο νίκες, είναι εντός στόχων και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, γνωρίζοντας πως δεν έχει να χάσει κάτι.
Η ΑΕΛ κερδίζει (90-10) ενδεχομένως και με διαφορά.