Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

"Νίκησε έστω και δύσκολα την Ε.Α.Λ. ο Ολυμπιακός Καρδίτσας"

      Μεγάλης σημασίας νίκη, κυρίως βαθμολογικής, πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας στην έδρα του επί της Ε.Α.Λάρισας με σκορ 53-50.
    Μετά τις δυο ήττες στην παράταση η ομάδα του Ολυμπιακού ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους αλλά κυρίως για βαθμολογικούς, καθώς με αυτό τον τρόπο θα  αποκτούσε ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τους αντιπάλους της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
      Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και κατάφεραν με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθούν με σκορ 15-10. Η συνέχεια όμως του παιχνιδιού δεν ήταν ίδια καθώς οι Λαρισαίοι παίκτες αντέδρασαν άμεσα και κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 11-22 περάσαν μπροστά  με τη λήξη του ημιχρόνου (26-32).
      Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ομάδα της Ε.Α.Λ. εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι αρκετά αγχωμένοι, καθώς πολλά πράγματα δεν τους έβγαιναν στο γήπεδο και εύκολα σουτ δεν βρίσκανε την επιθυμητή κατάληξη.
      Στο τελευταίο δεκάλεπτο η τοπική ομάδα ανέβασε την απόδοση της και 3΄ λεπτά πριν την λήξη έφερε το παιχνίδι στα ίσα (47-47). Σε εκείνο το σημείο ένα φάουλ του Μέλλου που στη συνέχεια χρεώθηκε με δυο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία, έδωσαν την δυνατότητα στην Ε.Α.Λ. να πάρει πάλι το προβάδισμα καθώς ο Πράπας ευστόχησε στις 3 από τις 4 βολές.  Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως βρήκαν τη ψυχραιμία, καθώς δεν θέλανε να αφήσουν ακόμα μια ευκαιρία να πάει χαμένη, και παίζοντας καταπληκτική άμυνα κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 6-0 και να πανηγυρίσουν έτσι μια σπουδαία νίκη
   Επόμενο παιχνίδι το τοπικό ντέρμπι με την ομάδα του Α.Σ.Καρδίτσας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-10, 26-32, 38-41, 53-50
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μίσσας 11(2), Σιώκης, Μέλλος 4, Χατζηγούλας 4, Κωτούλας 4, Φαλιάγκας Κόγιας, Καφρίτσας, Μανόπουλος 12(1), Παπαδημητρίου 16, Τσιγγενόπουλος 2, Εκίζογλου.
Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ : Μπασδέκης 2, Κουκούλης 4, Μπιζιάκης 16, Πράπας 18(3), Παναγιώτου, Χατζαρίδης 6, Τριανταφυλλίδης 4, Παπακωνσταντίνου.