Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

"Σχολιασμός της 7ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ "

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (2-4) – ΕΑΛ (1-5)
Ο Ολυμπιακός έχασε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην παράταση (69-63 από την Καλαμπάκα) και τώρα πάει με άγχος στο παιχνίδι του Σαββάτου με την ΕΑΛ καθώς ξέρει πως δεν υπάρχει περιθώριο ήττας. Κατά τη γνώμη μου η ομάδα της Καρδίτσας αδικείται από τη βαθμολογική της θέση και με λίγη τύχη θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον μία νίκη ακόμη. Στα συν η επιστροφή του τραυματία Μπανιού, ο οποίος μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα. Από την άλλη η ΕΑΛ γνωρίζοντας την περασμένη εβδομάδα την πέμπτη της ήττα (εντός έδρας από τα Φάρσαλα) ξέρει πως τα περιθώρια στενεύουν και θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση της νίκης.
Προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (60-40) ο οποίος πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει..
ΦΑΡΣΑΛΑ (3-3) – ΚΑΡΔΙΤΣΑ (4-2)
Οι κερδισμένοι της προηγούμενης αγωνιστικής. Τα Φάρσαλα βγάλανε μεγάλο διπλό στην έδρα της ΕΑΛ μετά από ένα δυνατό έως και σκληρό παιχνίδι και τώρα υποδέχονται την ομάδα της Καρδίτσας με καλή ψυχολογία και μοναδικό στόχο τη νίκη. Από την άλλη ο ΑΣΚ κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος του Μάγους (μετά το παιχνίδι του κυπέλου) και διατήρησε το αήττητο της έδρας του. Κλειδί του παιχνιδιού ήταν η άμυνα press που κατέληγε σε ζώνη και που κυριολεκτικά βραχυκύκλωσε την τρικαλινή ομάδα. Αν μπορέσουν οι μικροί της ομάδας να παίξουν το ίδιο καλά όπως και εκτός έδρας θα έχουμε ντέρμπυ. Στις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού είναι πως οι Καρδιτσιώτες αθλητές των Φαρσάλων Θώδης-Τσιαμούρας θα τεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα που αγωνιζόντουσαν τα τελευταία χρόνια.
Προβάδισμα για τα Φάρσαλα (60-40) λόγω έδρας.
ΜΑΓΟΙ (3-3) – ΑΕΛ (6-0)
Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για δεύτερη φορά φέτος, μετά τον αγώνα κυπέλου που είχαν επικρατήσει οι Τρικαλινοί. Πρόκειται όμως για διαφορετικό παιχνίδι και με διαφορετικά δεδομένα. Οι Μάγοι θα επιδιώξουν να σπάσουν το αήττητο της ΑΕΛ και να υπερασπιστούνε την έδρα τους ενώ οι Λαρισαίοι πάνε με κεκτημένη ταχύτητα και θα προσπαθήσουν να προσθέσουν άλλο ένα ροζ φύλλο στη συλλογή τους, συνεχίζοντας την πορεία τους προς τα play off μόνο με νίκες. Κλειδί του παιχνιδιού θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού και τα λάθη.
Φαβορί η ΑΕΛ (40-60).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ (1-5) – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (4-2)
Παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Κεραυνός πάλεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Ελασσόνας, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει τη δεύτερή του νίκη. Θα τα δώσει όλα για την κατάκτησή της αυτό το Σάββατο. Από την άλλη η Καλαμπάκα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην παράταση, θέλει να διευρύνει το σερί της για να εδραιωθεί στης υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Παιχνίδι χωρίς φαβορί (50-50).
ΦΟΙΒΟΣ (2-4) – ΕΛΑΣΣΟΝΑ (4-2)
Ξεκάθαρο φαβορί η Ελασσόνα, αν και δεν παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοσή της. Πάντως, αν θέλει να πετύχει τους στόχους της, πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια με τις ομάδες που έχουν στόχο τη σωτηρία. Από την άλλη ο Φοίβος θα παίξει χωρίς άγχος και θα διεκδικήσει ότι του αναλογεί.
Φαβορί η Ελασσόνα (30-70).