Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

"Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας"

 
  Με πολλές απουσίες κατέβηκε ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί στην Καλαμπάκα κάνοντας την υπόθεση νίκη πιο δύσκολη από το αναμενόμενο.   Η ομάδα του Ολυμπιακού είχε την ατυχία σε ένα καθοριστικό παιχνίδι να μην έχει στη διάθεση του για διαφορετικούς λόγους 6 παίκτες, περιορίζοντας έτσι κατά πολύ τις επιλογές των προπονητών.
    Η ομάδα της Καλαμπάκας κατάφερε με πολύ καλά ποσοστά έξω από την γραμμή του τρίποντου (πέτυχε συνολικά 10 τρίποντα) να διατηρεί το προβάδισμα στο παιχνίδι με τη λήξη του ημιχρόνου.
    Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι προπονητές του Ολυμπιακού μη έχοντας επιλογές έριξαν στο αγώνα τον Αγγέλη που δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο χέρι και με ένα επιμέρους σερί 10-19 πέρασε μπροστά μεταβιβάζοντας το άγχος στη ομάδα της Καλαμπάκας.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και έχοντας σε καταπληκτική μέρα επιθετικά τον Κόγια που πέτυχε 19 πόντους με δυο τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 10 πόντους και έφτασαν στο τελικό 57-64.
     Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού ανέβηκε βαθμολογικά και ψυχολογικά ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τη ομάδα των Σοφάδων.
      Το επόμενο Σάββατο υπάρχει η προγραμματισμένη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 32-29, 42-48, 57-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Αμβροσίου, Σιώκης 2, Χατζηγούλας 11, Κωτούλας 6, Κόγιας 19(2), Τυροδήμος, Μανόπουλος 11, Τούμπας 2, Αγγέλης 13.
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (Ούτος): Βάλλας 7(1), Κότσιρας 6(2), Παπούλιας, Βλησσάρης 18(3), Παπαθανασίου, Κόκκοβας, Γκαντάλης, Δρουμάκας 2, Βούκιας 2, Χολέβας 2, Σπανός 15(3), Καρπούζας 5(1).