Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήρωσε τις απουσίες βασικών της παικτών και αποκλείστηκε από το θεσμό του κυπέλλου



  
   Στο κλειστό δημοτικό γήπεδο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε σήμερα ο επαναληπτικός αγώνας του κυπέλου ΕΣΚΑΘ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καρδίτσας και τους Δαναούς Τρικάλων. Οι Καρδιτσιώτες δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το 60-64 του πρώτου αγώνα και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού.
     H ομάδα των Δαναών, έχοντας το αρνητικό πρόσημο των 4 πόντων του πρώτου αγώνα μπήκε δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι απουσίες των έμπειρων Μπανιού, Πάτσια και Χατζηγούλα, ενώ ο Τσίγκας αγωνίστηκε χωρίς να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, περιόρισε τις επιλογές των προπονητών του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με τη λήξη του ημιχρόνου 25-34.
    Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Ολυμπιακού που πέτυχε μόλις ένα πόντο στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει τους 20 πόντους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους και με αντεπίθεση διαρκείας μειώσανε τη διαφορά στους 13 πόντους.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αστοχία και η κούραση βασικών παικτών του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Τρικαλινής ομάδας να ανεβάσουν πάλι τη διαφορά και να φτάσουν σε μια δίκαιη νίκη.
      
  Η διοίκηση του Ολυμπιακού Καρδίτσας, θα ήθελε να ευχαριστήσει το φίλαθλο κόσμο της Καρδίτσας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της και στήριξε την ομάδα στο σημερινό δύσκολο αγώνα καθώς και να ευχηθεί καλή επιτυχία στους Δαναούς Τρικάλων στη συνέχεια του θεσμού. Θα θέλαμε ανάλογη στήριξη στην νεανική και ταλαντούχα ομάδα του Ολυμπιακού από τον κόσμο της Καρδίτσας, στη έναρξη του πρωταθλήματος Α1 ΕΣΚΑΘ στις 25 Οκτώβριου.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 09-16, 25-34, 44-57, 50-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας):  Μίσσας 2, Θεολόγης 5, Σιώκης, Εκίζογλου, Αμβροσίου, Δουτσίνης 18, Κόγιας 4, Μανόπουλος 15(3), Παπανδρέας, Τούμπας 6, Τσίγκας.
ΑΣ ΔΑΝΑΟΙ ΤΡΙΚΑΛΑ (Κουρμέτζας): Ροδόπουλος 6, Καβράκος 2, Μπαρούτας 7(1), Ντούρβας 5(1), Καλαπανίδας 12, Λιβιτσάνος 2, Αγγέλης 15(1), Σχορτσανίτης 12, Αγγελόπουλος 4, Γκιζέλης 6(2), Βήτας, Πολυγένης 2.