Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή εμφάνιση και νίκη για την ομάδα του Ολυμπιακού Καρδίτσας


    Με το δεξί άρχισε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Καρδίτσας τις επίσημες υποχρεώσεις του. Στα πλαίσια της πρεμιέρας του κυπέλου ΕΣΚΑΘ οι Καρδιτσιώτες φύγανε νικητές από το κλειστό της Μπάρας Τρικάλων, όπου αντιμετώπισαν τη φιλόδοξη ομάδα των Δαναών.
  Ο Ολυμπιακός έπαιξε κοντρολαρισμένο μπάσκετ και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να ξεφύγουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενος με 27-28.      
  Η τρίτη περίοδος ήταν εκπληκτική για την ομάδα των Καλογριανίτη-Μπελάγια, καθώς ο Ολυμπιακός σημείωσε 30 πόντους με φοβερή ευστοχία από τη γραμμή των 6,75, παγώνοντας τους φίλους των Δαναών που γέμισαν γήπεδο.
  Στην τελευταία περίοδο οι Δαναοί τα παίξανε «όλα για όλα» με δυνατές άμυνες και καλές επιθέσεις με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κολλήσει για οκτώ λεπτά στους 58 πόντους. Τα ψυχικά αποθέματα των αθλητών του Ολυμπιακού, όμως, ήταν τέτοια που όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ 59-58, κατάφεραν να συντονιστούν στην άμυνα και να πετύχουν τους πόντους που τους έχρισαν νικητές με 60-64 στο «πρώτο ημίχρονο» του διπλού παιχνιδιού.
  Η ρεβάνς, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
   Τη νίκη αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού την αφιερώνει στο παλιό της παίκτη Γιάννη Κουκόσια που το Σάββατο αντάλλασσε όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του Αθηνά. Διοίκηση, προπονητές και παίκτες τους εύχονται βίο ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.  
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-12, 27-28, 51-58, 60-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔ. (Καλογριανίτης - Μπελάγιας): Θεολόγης, Σιώκης 2, Εκίζογλου 5(1), Αμβροσίου, Πάτσιας 5(1), Δουτσίνης 10(1), Κόγιας 6(2), Μπανιός 6, Μανόπουλος 22(2), Παπανδρέας, Τούμπας 6, Τσίγκας 2.
ΑΣ ΔΑΝΑΟΙ ΤΡΙΚΑΛΑ (Κουρμέτζας): Ροδόπουλος 6, Καβράκος 3, Μπαρούτας, Ντούρβας 11, Καλαπανίδας 6, Λιβιτσάνος 10, Αγγέλης 9(1), Σχορτσανίτης 9, Αγγελόπουλος 3